Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Évről évre egyre népszerűbb a belediek közösségi programja

Beled Város Önkormányzata, a Beledi Általános Művelődési Központ, a Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület és a Beledi Általános Iskola szülői munkaközössége, valamint az „Életet az éveknek” megyei szövetség nevében Tömböly Ildikó köszöntötte a 13. Beledi Nyugdíjas Olimpia résztvevőit.

Idén is sok csapat jelezte, hogy szeretne benevezni az időseknek szervezett programra – fogalmazott Árvai Eszter. Szerinte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyugdíjas olimpia, melyre nemcsak a rutinos versenyzők, hanem évről évre újabb csapatok jelentkeznek. A művelődésszervező hozzátette, hogy az ügyességet és figyelmet igénylő feladatok biztonságosan elvégezhetők és ami még talán ennél is fontosabb, közben a nyugdíjasok jól szórakozhatnak. – A mozgás a testi és a szellemi frissesség megőrzéséhez is hozzájárul. A valódi, tehát nem virtuális közösségi élmény a lelki egészséget is szolgálja – hangsúlyozta.
– Közművelődési szakemberként tapasztalom, hogy az önök korosztálya érzékelhetően aktívabb a többinél, ha közösségi programokról van szó. Gondolom, ennek nemcsak az az oka, hogy több szabadidővel rendelkeznek, hanem hogy generációjukban kialakult az igény a valódi közösségi élmények iránt. Sajnos a mostani fiataloknak, gyerekeknek már egyre kevesebb erre az esélye a virtuális világ térhódítása végett, pedig a közös játék, az együtt átélt élmények mindenkinek adnak egy kis pluszt.
Zsámbokiné Buday Anna, Az „Életet az éveknek” Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy Beled mindig fontos szerepet töltött be a nyugdíjas olimpia megszervezésében. – Ilyen sokan még nem voltunk a beledi tornacsarnokban, ami azt jelenti, hogy jól érzitek magatokat és visszatérő vendégei vagytok a nyugdíjas olimpiának.

Beküldés dátuma: 2023. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek