Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ézsöl Krisztián megkapta az MNB Kiválósági Ösztöndíját

Ézsöl Krisztián a pozitív, előrevivő gondolatokra fogékony. Szerinte nem szabad hagyni, hogy bármi eltántorítsa az embert céljaitól. A kapuvári fiatalember jól halad az általa kitűzött útvonalon.

Az emberek jelentős részének komoly problémái vannak manapság a jó, a szép és az igaz dolgok megtalálásában, de Ézsöl Krisztián szerint a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulójaként kiváló erkölcsi alapokat kapott a jövőre nézve. Nyolcadikasként csak azt tudta, hogy mivel nem szeretne foglalkozni a későbbiekben, így a közgazdaságtan és az informatika maradt fenn a rostán. Döntését azóta sem bánta meg, mert a szakmaiságon túl rengeteg lehetőséget kapott a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában. Egyetemi tanulmányait szintén a megyeszékhelyen kezdte el, és néhány hónap múlva fogja megszerezni első diplomáját a győri Széchenyi István Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán. Az egyetem kampuszán tevékenykedő Szenergy Team tagjaként olyan energiahatékony jármű tervezésében és építésében vett részt, amellyel Pusztai Zoltán gépészmérnök hallgatóval együtt nagyon szép eredményeket értek el a nemzetközi Shell Eco-marathonon.

Ézsöl Krisztián 2014 óta a kapuvári plébánián felolvasóként közreműködik, fél éve pedig a művelődési központ előadójaként és moderátoraként számítanak a segítségére. Kapuvár tavaly októberben a „Sedes Sapientiae” ösztöndíjpályázattal ismerte el kiemelkedő tanulmányi eredményeit, valamint közéletben végzett tevékenységét.

A Magyar Nemzeti Bank a társadalmi felelősségvállalási stratégiájának keretében indította el a közgazdász hallgatók számára a Kiválósági Ösztöndíjprogramot. Az anyagi támogatással járó elismerést számtalan szempontot figyelembe véve kaphatták meg a hallgatók, köztük a kapuvári Ézsöl Krisztián, aki szerint olyan „húzós” időszakokon van túl, amikor szinte csak aludni járt haza néhány órára. A riportalany a világra való nyitottság és az alázat szerepét hangsúlyozta, hisz a tehetséget Isten ajándékának tekinti, amivel az ember érdeme szerint képes élni. A talentum önmaga és a közösség javára fordítható.

Az ösztöndíjakról és egyéb elismerésekről a következőket gondolja: jó kiemelkedési lehetőséget jelentenek az adott évben tömegesen végző, pályájuk elején járó fiatalok számára, de Ézsöl Krisztián inkább azt tapasztalta, hogy kortársai minél kevesebb befektetett munkával szeretnének jól fizető állásokat elérni. Szerinte tenni kell az eredményekért.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés