Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ezt bizony látni kell!

Három éve az egyesületi tagok fejében merült fel az ötlet: jó lenne szebbé varázsolni a többek által látogatott városközpontot. Szezononként más és más figura kerül kihelyezésre, s azóta minden esztendőben bővítik a kreatív alkotásokat. Tavaly az őszi hangulatot idéző ábrákkal tették látványosabbá a települést, Mikuláskor pedig szintén az aktuális ünnepnek megfelelő illusztrációval kedveskedtek a gyerekeknek. 2013 tavaszán előkerültek a tavaly készült tárgyak, bízva abban, hogy az időjárás is „észreveszi” végre az évszakváltást. A felújított, újrafestett figurák megint eredeti fényükben pompáznak, és az egy évvel ezelőtti kollekciót néhány új dologgal is kiegészítették: színes virágokkal és nyuszikkal tették vidámabbá a szabadtéri tárlatot. A gyerekek örülnek a farönkökből készült tapsifüles fejeknek, a nyulcsalád pedig kis házában várja a látogatókat. Tyúkanyó tojásait melengeti, és a mellette kapirgáló csibéivel várja a napsugár éltető melegét.
Tuba Lászlóné, a Beled Jövőjéért Egyesület elnöke megköszönte a vicai asszonyok aktív közreműködését, Horváth Zoltánnak pedig a faház elkészítését. Foki Józsefné külsős pártoló tag ötleteivel és munkájával régóta hozzájárul a díszek kihelyezéséhez. Az elmúlt évek során ezek a kedves figurák sem menekültek meg teljesen  a rongálástól, de a szervezők bíznak az emberek józan viselkedésében, hisz a többség alig várja, hogy megcsodálhassa a „meseparkot”.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play