Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ezt jól kifőzték: három rangos versenyen nyert az ÍzvadÁszok csapata

A kapuvári ÍzvadÁszok sorra szerzik a rangos díjakat, ami a dicsőségen túl kötelezettséget is jelent a háromfős csapatnak, hiszen tőlük mindig nagyszerű eredményt várnak az ítészek. Magyar László, Magyarné Pócza Katalin és Magyar Rebeka bárhol főznek, ételeikben a kapuvári ízek megjelennek.

A Kapuvár Városáért Emlékéremmel elismert ÍzvadÁszok csapata három jelentősebb versenyen vett részt az elmúlt fél évben. Ami lassan már meglepetést sem okoz: mindhármat megnyerték, ráadásul úgy elkápráztatták a szakavatott zsűrit, hogy különdíjasok is lettek.
A Jánossomorján megrendezett sváb ételek főzőversenyén olyan német nemzetiségű csapatokkal is megmérkőztek, akiknek a vérében vannak a népcsoportjukra jellemző ízek. A kapuvári szakácsoknak fejtörést okozott a magyarostól eltérő ételsor kiválasztása, de úgy tűnik, jól gondolkodtak. A sváb ételek kategóriájában aranyérmesek lettek, a süteményeikkel a második helyre kerültek, és ráadásnak elnyerték a vándorkupát, ami azt jelenti, hogy – abszolút elsőként – egy évig megilleti őket a sváb ízek őrzője cím is. A svábok elismerőleg szóltak a háromtagú kapuvári főzőcsapatról, hisz már önmagában az is bravúros, ahogy felkutatták az ételeket és összetevőit.
A Tóalmáson megrendezett Kárpát-medencei Történelmi Hadikonyha Szemle és Főzelékfőző Versenyre a különböző korok hadikonyhájára jellemző ételeket varázsolták az asztalra. Magyar László a felkészülést a menüsor összeállításával kezdte, melyhez intenzív kutatásokra volt szüksége. A külföldi csapatokat maguk mögé utasító ÍzvadÁszok megkapták a Hadikonyha Bajnokai elismerést, sütemény kategóriában pedig különdíjasok lettek.
A kalocsai paprikás ételek jubileumi XX. főzőversenyén már a nevezéssel megkezdődött a megmérettetés, mert a recepteket is mellékelni kellett, ami a résztvevőknek nyilván nem esett nehezére, hiszen az étel leírások bekerültek abba a több ezer példányban megjelent, három nyelven írt könyvbe, mely több országban is hozzáférhető lesz. A 72 csapat közreműködésével megrendezésre kerülő versenyen csupán annyi volt a megkötés, hogy a kalocsai paprika feltétlen szerepeljen a menüsor ételeiben. A kapuvári ÍzvadÁszok jelképes koronázási ceremónia keretében vehették át a„Kalocsai Ételek Királya” kitüntető címet. Ráadásnak megkapták a Szabadtűzi Lovagrend „Arany Fakanál” díját is. A főzőcsapat az utóbbi elismerést harmadszor hozta el Kapuvárra.
Magyar László elmondta: Kapuvár gasztronómiai hírnevének öregbítése mellett a legfontosabb számukra, hogy hitelesen képviseljék városukat. Az ÍzvadÁszok ha épp nem versenyre főznek, ételeiket jótékony célokra ajánlják fel. Hazánk számtalan településén kóstoltatták a finom eledeleket, de külföldön is jegyzik a nevüket, így 2017. január 6-án ismét útra kelnek, hogy a római szegényeknek főzzenek.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés