Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ezüstérmes lett a kapuvári mesterlövész

Szolgálati pisztoly, hadipisztoly és párbaj kategóriában nevezhettek a résztvevők a Szentendrén megrendezett versenyen. Ha van rá módja, Szabó M. Károly mindegyikben megméreti magát, de legutóbb „csak” a hadipisztolyos versenyszámban mutathatta meg profizmusát.

Dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter fővédnökségével rendezték meg Szentendrén a Honvédelmi Sportszövetség a Hadipisztolyos Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságát. A fegyveres erőkön kívül a sportlövők is ott voltak a versenyen, akik jól ismerték Szabó M. Károlyt, ugyanakkor a többiek számára ő is csak egy volt a többi résztvevő közül. 25 méter távolságból indította el a 20 pontlövést, amit jócskán megnehezítettek, hiszen normál esetben 20 perc áll a versenyzők rendelkezésére, itt viszont csak 2 x 5 percnyi idejük volt. Szabó M. Károly az első 20 pontlövésben 192 köregységet ért el, amivel az összes induló közül övé lett a legjobb eredemény. A második 20 lövésnél mindössze 3 másodpercig lehet célozni a lőlapra. A kapuvári versenyző a 20 + 20 lövéses hadipisztoly kategóriában összesített eredménye alapján ezüstérmet szerzett, pedig nem volt zökkenőmentes a kezdés: kissé megkésve jutott el hozzá az információ, ezért csak a határidő lejárta után tudta beadni a nevezést, de néhány elektronikus levélváltás után elfogadták a jelentkezését.
A kapuvári Bázis Lövészklub mesterlövésze a Mercedes és a Trabant közti különbséggel érzékeltette a sport- és a 9 mm-es maroktáras hadipisztoly működésében fellelhető eltéréseket. Szabó M. Károlynak P9R-es parabellum szolgálati pisztolya van, és csak a verseny előtti napon tudta kölcsönkérni egyik barátjától a Cetka taktikai sportfegyvert, így nem maradt ideje gyakorolni. A versenyen első tíz lövése se sikerült rosszul, a második menetben pedig még pontosabban célzott, és két kilences, valamint nyolc darab tízes találatot ért el.

– Elég régóta versenyzek, így rég nem törődök azzal, hogy Európa-bajnok vagy olimpiai résztvevő az ellenfelem. A magam dolgára koncentrálok, és megpróbálom kihozni magamból a legjobbat, függetlenül attól, hogy ki áll mellettem a lőállásban. A végén összeszámolják, és aki jobb, annak veregetik meg a vállát – mondta a kapuvári lövész, akit az sem zavart soha, ha esetleg második vagy harmadik helyen végzett a versenyeken, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy annál felemelőbb érzést nem nagyon lehet átélni, mint amikor felállhat a dobogó valamelyik fokára. A 2017-ben „Bodor Ödön” városi díjjal elismert Szabó M. Károly az országos bajnokságról elhozta a második helyezést, öregbítve egyesülete és Kapuvár hírnevét.

Beküldés dátuma: 2018. 11. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés