Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fábián Márk a tanulásban és a sportban is követelndő példát mutat

Fábián Márk nemcsak az általánosban volt végig kitűnő, hanem a soproni Széchenyi István Gimnáziumban is a legjobb érdemjegyeket kapja. A reál tagozatra járó 11/C-s diák nagyon sok tanulmányi versenyen szerepelt.

A fertőszentmiklósi fiatalember karatés pályafutása Fertődön kezdődött jó tíz esztendeje a kapuvári Lakótelepi SE berkein belül. A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” elismerést már a Castrum SC versenyzőjeként vehette át. A barna öves, többszörös országos bajnoknak a kyokushin rendszerben már csak egy fokozattal kell feljebb lépnie a magasabb, fekete színnel jelezett szintig. Márkot állóképessége sosem hagyja cserben, ami küzdelemben mindig a javára billenti a mérleget. A karatést  a sportegyesületében uralkodó légkör még tovább inspirálja, melyről így nyilatkozott: Állandóan bíztatjuk egymást, ezáltal mindenkit jobb teljesítményre ösztönzünk. Szakmai vezetőm Németh Gábor, és úgy gondolom, nagyon jó csapat jött össze. Rajtam kívül még egy személy bejutott idén az Európa-bajnokságra, ő Barzsó Rebeka.

Fábián Márk gőzerővel – heti nyolc-kilenc edzéssel – készül a Svájcban megrendezésre kerülő júniusi EB-re, amelyen  junior könnyűsúlyban méreti meg magát. A Sopron és Kapuvár között ingázó fiatalnak nincs könnyű dolga, hisz az iskolában és egyesületében is helyt kell állnia. A Magyar Sport Házában ünnepélyes keretek közt kitüntetett diák úgy gondolja, díja érzékelteti, hogy milyen nehéz a két területet összeegyeztetni.
– Szinte az egész eddigi munkám megkoronázása – mondott véleményt a díjazott a Balogh Zoltán minisztertől átvett rangos elismerésről. A soproni gimnázium diákja a tőle megszokott magas szinten szeretné  folytatni a tanulás, ezenkívül az edzéseket, valamint a versenyzést sem fogja abbahagyni. Márk szeretne felvételizni valamelyik nevesebb felsőoktatási intézménybe, ezért tudja, hogy az eddigieknél is nehezebb lesz a dolga. További erőt és kitartást ad neki, hogy sportegyesületében két versenyzőtársa is az orvosi egyetemen tanul, mégsem adták fel a karatét.

A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő kapuvári Castrum SC az elmúlt esztendőkben több Európa-bajnoki címet, és a nemzetközi mezőnyben kiváló helyezést elért versenyzőt bocsátott ki. A közhasznú egyesületet ötfős vezetősége társadalmi munkában, sportszeretetből irányítja, de fáradozásuk eredményes, mert az általuk felkészített versenyzők a kyokushin karate országos tabellájának az élvonalában állnak.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés