Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Fabula kicsiknek, nagyoknak, még nagyobbaknak

A legtöbb amatőr vagy profi zenész csapathoz hasonlóan az 1981-ben alakult Fabula együttes az évtizedek során több átalakulást ért meg. Varga Jenő szerint a zenekarban játszó és időközben kilépett tagok is jól jártak, mert itteni szereplésük pozitívan befolyásolta későbbi pályafutásukat. A 2009-es nagy újrakezdést abból a meggondolásból kezdeményezték, hogy szerintük van helyük a mai zenei palettán. Eleinte nemcsak saját dalaikat, hanem mások megzenésített verseit adták elő, majd Baranyai László csatlakozása után kezdett formálódni önálló zenei világuk. A nagyobb győri, székesfehérvári és pécsi fellépéseken elért komoly eredmények arra sarkallják őket, hogy ezen az úton érdemes továbbhaladni. A gyerekműsorok mellett egy ideje a felnőtteknek szóló irodalmi estekre is készülnek, harmadikként pedig a nagyobb létszámú együttest igénylő populárisabb, és emiatt többféle verses-zenés műfajban szólalnak meg. – Ma már egyre többen ismernek bennünket a Dunántúlon, de Soprontól Budapesten át Szekszárdig sok helyen megjelenünk, s legutóbb az Utazás Kiállítás programján szerepeltünk – mondta Varga Jenő.
Turbók Attila arról tájékoztatott, hogy tavasztól őszig alig van olyan hétvége, hogy a „nagy formációnak” ne lenne fellépése. Kálló Kamill, mint képzett zenész vette kézbe a hangszerelést – tette hozzá a zenekari tag. Mint ahogy a legtöbb cég vagy szervezet, ők is szigorú munkamegosztás szerint működnek, tehát felosztották egymás közt a feladatokat. A próbákra és a fellépésekre a hangszerét mindenki hozza magával, mert az állandó zenekari eszközöket és kihangosítást eddig még nem sikerült beszerezniük – derült ki az interjúból. A Fabula közönségét az utóbbi „hiányosság” valószínűleg nem befolyásolja, hiszen mindig szépszámú rajongótáboruk van.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play