Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Falumegújítás pályázati pénzből

Bodonhelyen tavaly átépítették a buszmegállókat, de akkor a váróhelyiségre nem jutott pénz. Mivel már akkor kiírták a falumegújítást célzó pályázatot, a fedett  buszvárókkal megvárták az eredményhirdetést.
A polgármester örömmel mutatta stábunknak a komfortosabb megállóhelyeket.
Jelenleg a buszváróval szemben lévő területen építkeznek, ahol  rendezvények megtartására alkalmas fedett színpadot alakítanak ki
Az árnyékolóval védett részre asztalokat és székeket fognak kitenni, amely a fiatalok szabadban tartózkodását teszi kellemesebbé.
Tavasszal televíziónk is tudósított a Rába folyó áradásáról, mely a belvízzel együtt nagyon komoly károkat okozott a településnek. A Dózsa utca olyan mélyen fekszik, hogy a víz teljesen elöntötte az egyik ház udvarát, és az itt lévő járdaszakaszt. Az önkéntes tűzoltók jöttek a segítségükre, hogy az önkormányzat szivattyújával távolítsák el a felesleges vizet.
Vis maior pályázaton 2,3 millió forintot nyertek a károk helyrehozatalára. Az erre a célra szánt keretet kiegészítve, kicsit hosszabb szakaszon javítják ki a gyalogjárdát, mint amekkorát fel kellett szedni. Ugyanígy gondot jelentett a belvíz a Petőfi és a Szabadság utcában, ahol gyorsan közbe kellett avatkozni a lakóépületek megmentéséért. A kármentő pénzből e helyeken az út, az útpadka és az árok helyrehozatalát oldják meg.
Árvíz után jött a forróság, és hamarosan a hideg. A lakosság nagyobb része elegendő tüzelőanyaggal rendelkezik, de néhány család a tél beálltával segítségre szorul. Az önkormányzat kis területű, saját erdőrészéből fát ajánl fel nekik kivágásra, ezenkívül, hogy olcsóbban jussanak hozzá, néha liciten értékesítik a tüzelőnek való anyagot.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés