Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Farádi diáknap osztrák vendégekkel

A farádi Király Iván Körzeti Általános Iskolában minden évben május végén rendezik meg a diáknapot - tudtuk meg az igazgatótól, aki lelkesen sorolta az érdekesebbnél érdekesebb programokat.  A vendégeket magyaros gulyáslevessel kínálták, s az ügyességi vetélkedők helyezettjeit támogatóktól kapott jutalmakkal díjazták. Márczisné Varga Lívia kiemelte: a gyerekek között barátságok köttetnek, és a helyiek gyakorolhatják a német nyelvet.
Minden farádi iskolába járó gyermek megtanulja a síelés alapjait. Ezt már Szabó Károly testnevelő tanár mondta. Hozzáfűzte: Ha lesz arra lehetőségük, hogy a hegyekbe utazzanak, már felkészülten síelhetnek, a gyakorlásra pedig az iskola műanyag pályáján van lehetőség. A tanár tudomása szerint az országban ezenkívül még Budapesten és Dorogon működik hasonló, iskolában felállított pálya, aminek előnye, hogy ingyenesen vehetik igénybe a diákok.
Horváth Péter, a diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy a hulladékgyűjtésből befolyt összegből finanszírozták a rendezvényt: sportvetélkedőt, lovas kocsikázást, tanár-diák focit, kerékpáros- és sorversenyeket, a kisebbeknek játékos feladatokat szerveztek. Kameránk előtt megszólaló farádi diákok elmondták, hogy élvezik a tanításmentes napot, és jó dolog a kötetlen ismerkedés. A harmadik osztályos Bóna Biankának tetszett a nyüzsgés, valamint a kerékpáros- és sportverseny. Jómaga a sorversenyre nevezett be. Bogdán Laura is élvezte a szórakoztató programokat és az osztrák gyerekek társaságát, ezen a napon több új barátot szerzett magának.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés