Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Farádnak csak szilárd burkolatú útjai lesznek

A nagyobb esőzések után a falu szélén nehézkes volt a közlekedés, ami nemcsak az autósokat, hanem a kerékpárosokat is próbára tette. A Várdomb utcai befejezett felújításról Farád polgármestere múlt időben beszélt és elmondta, hogy a településen folytatják a munkálatokat.

A farádi képviselő-testület már a 2014/2019-es önkormányzati ciklus elején eldöntötte, hogy útjaikat amennyire lehet, rendbe teszik, de legalább portalanítva legyen valamennyi. Egyre több új ház épül a Várdomb utcában, ami remélhetőleg azt is jelenti, hogy előbb-utóbb nőni fog a lakosság lélekszáma. Az itt alkalmazott mart aszfaltos technológia jól bevált módszere a szakembereknek, ami azt jelenti, hogy a marógéppel felszedett anyagot újra hasznosítják, vagyis visszakerül a murva alapra. Szalai Zoltán elmondta: valamennyivel olcsóbb mint a bitumenes megoldás, a kopóréteget pedig pályázati forrásból szeretnék a későbbiekben megépíteni. A polgármester abban bízik, hogy mostantól az út rendben tartása is könnyebb lesz.
– Nagyon örülönk neki, hogy ezzel a módszerrel meg tudjuk oldalni a lakók közlekedési poblémáit – fogalmazott Szalai Zoltán. A polgármester hozzátette: Ezután már csak kb. kétszáz méter portalanított útszakasza maradt Farádnak, amit a közeljövőben szeretnének rendbe tenni.

Beküldés dátuma: 2019. 07. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play