Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Fejlesztés a Csukás tanműhelyében

A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában az elméleti ismeretek átadása mellett nagy hangsúlyt helyeznek a technikai eszközök fejlesztésére – mondta Perlaki Sándor igazgató. Az intézmény évekkel korábban – pályázati forrásból és cégek támogatásaiból – kialakított diagnosztikai műhelyében az Ottó- és dízelmotorok működését tanulmányozzák a diákok. A berendezések szerkezeti egységeit különböző oktatótáblák és motormetszetek teszik még szemléletesebbé, a korszerű elektronikus befecskendező rendszerrel felszerelt motorok üzemelését pedig számítógépes tesztprogramokkal felügyelik. Az iskolának nemrég sikerült beszereznie egy korszerű dízel oktatómotort, amelyet a tavalyi megtakarításból vásároltak meg. – Sajnos, az utóbbi időben a pályázati lehetőségek csökkennek, de néhány évvel ezelőtt decentralizált projekt segítségével alakítottuk ki a diagnosztikai labort, illetve szakképzési hozzájárulásból tudunk fejleszteni – fogalmazott az intézmény vezetője. Hozzátette: 2012 januárjában lépett hatályba az új szakképzési törvény, mely szerint nem közvetlenül az iskolába, hanem a központi alapba érkeznek a befizetések. A speciális oktatópad a leggyakrabban alkalmazott hidraulikus  technika tanulmányozását teszi lehetővé Csukásba járó diákok számára. A forgácsolóműhely fejlesztése folyamatosan történik: az elmúlt években maró- és esztergagépet vásároltak, illetve az utóbbi berendezések elavult példányai helyett három modern eszközt szereztek be.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play