Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Fél évig dolgoztak a pályázaton

2011 áprilisában írták ki azt a programot, mely valójában a hetedik osztályosoknak szóló tanulmányi kirándulás. Horváth László igazgató megjegyezte: azzal a céllal állították össze a projektet, hogy az elméleti tudás mellé gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a gyerekek. Az intézményvezető továbbá abban bízik, hogy az utazás alkalmával közelebb kerülnek egymáshoz a  széchenyis és a pátzays diákok.
Az október 13-tól 17-éig tartó, 1.000 kilométeres útszakaszt érintő kiránduláson a kapuvári iskolások főleg azokat a helyszíneket keresték fel, amelyek jobban köthetők az egyes tantárgyakhoz. Kora reggel Nagyszalontán álltak meg, ahol  Arany János emlékházát és a csonkatoronyban  berendezett múzeumot tekintették meg. További két napot töltöttek Nagyváradon. Egy korábbi személyes kapcsolatnak köszönhetően megismerkedtek a település diákjaival, akik körbekalauzolták a Magyarországról érkező vendégeket. Ady Endre emlékhelye után meglátogatták a Szent László Székesegyházat – mesélte Bódainé Erdélyi Erika pedagógus. Gazdag program várta a kapuváriakat Mezőtelkiben, amelynek  lakóit műsorral örvendeztették meg, és részt vettek a falu őszi nagytakarításában. Zilah és Zsibó nevezetességei után Kolozsvár következett, s másnap megnézték a néphagyományairól ismert Torockó környékét. Nagyenyed és Gyulafehérvár,  valamint Szászsebes is szerepelt a kirándulás útvonalán. A dévai árvákhoz anyagi és tárgyi adományokkal érkeztek, utolsó nap pedig Vajdahunyadot, Temesvárt és  Aradot látogatták meg.
Orbán Erna pedagógus a pályázatról elmondta, hogy a támogatást az autóbuszos utazásra és a szállás költségeire fordíthatták. Az étkezés és a biztosítás, valamint a belépődíjak árát mindenki maga finanszírozta. Szerencsére a gyerekek sok segítséget kaptak a környék vállalkozóitól és magánszemélyeitől.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play