Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fél évig dolgoztak a pályázaton

2011 áprilisában írták ki azt a programot, mely valójában a hetedik osztályosoknak szóló tanulmányi kirándulás. Horváth László igazgató megjegyezte: azzal a céllal állították össze a projektet, hogy az elméleti tudás mellé gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a gyerekek. Az intézményvezető továbbá abban bízik, hogy az utazás alkalmával közelebb kerülnek egymáshoz a  széchenyis és a pátzays diákok.
Az október 13-tól 17-éig tartó, 1.000 kilométeres útszakaszt érintő kiránduláson a kapuvári iskolások főleg azokat a helyszíneket keresték fel, amelyek jobban köthetők az egyes tantárgyakhoz. Kora reggel Nagyszalontán álltak meg, ahol  Arany János emlékházát és a csonkatoronyban  berendezett múzeumot tekintették meg. További két napot töltöttek Nagyváradon. Egy korábbi személyes kapcsolatnak köszönhetően megismerkedtek a település diákjaival, akik körbekalauzolták a Magyarországról érkező vendégeket. Ady Endre emlékhelye után meglátogatták a Szent László Székesegyházat – mesélte Bódainé Erdélyi Erika pedagógus. Gazdag program várta a kapuváriakat Mezőtelkiben, amelynek  lakóit műsorral örvendeztették meg, és részt vettek a falu őszi nagytakarításában. Zilah és Zsibó nevezetességei után Kolozsvár következett, s másnap megnézték a néphagyományairól ismert Torockó környékét. Nagyenyed és Gyulafehérvár,  valamint Szászsebes is szerepelt a kirándulás útvonalán. A dévai árvákhoz anyagi és tárgyi adományokkal érkeztek, utolsó nap pedig Vajdahunyadot, Temesvárt és  Aradot látogatták meg.
Orbán Erna pedagógus a pályázatról elmondta, hogy a támogatást az autóbuszos utazásra és a szállás költségeire fordíthatták. Az étkezés és a biztosítás, valamint a belépődíjak árát mindenki maga finanszírozta. Szerencsére a gyerekek sok segítséget kaptak a környék vállalkozóitól és magánszemélyeitől.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés