Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Felavatták az új kapuvári belvárost

A fő téri zöld területek mellett megannyi épület, mint például a városháza, a művelődési központ, a Szent Anna-templom, a piactér  és a szabadtéri színpad várja megújulva a helyieket és a más településről érkező vendégeket.
– Ezt a teret átadjuk a kapuvári közönségnek, használják, hiszen azért készült, hogy mindannyian örülhessünk. Nagyon kérek mindenkit, vigyázzunk rá, mert nemcsak azért készítettük, hogy mi, hanem majd a gyerekeink is örülhessenek neki – fogalmazott Hámori György a Várárok rendezvényparkjában megtartott átadóünnepségen.
Kapuvár évekkel ezelőtt alakította ki városfejlesztési koncepcióját, melynek mentén haladva a helyiek közérzetének javítására és a turizmus fellendítésére törekednek. „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” elnevezésű pályázat is ennek a szisztematikus munkának az eredménye, sőt a megkoronázása – hangsúlyozta Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő megjegyezte: a komplex beruházás nemcsak a városházán dolgozók érdeme, hanem nagyon sok szakember és helyi  vállalkozó vett részt benne.
Semjén Zsolt a „csoda” megteremtéséért gratulált a kapuváriaknak, hiszen a nehézségek dacára példát mutatnak az egész országnak. A miniszterelnök-helyettes szerint azért nagy dolog, amit véghezvittek, mert a válság ellenére bele mertek vágni a városközpont megújításába. A történelemből is számos olyan példát meríthetünk, amikor a magyarok bátor tetteikkel vitték előbbre az országot. Mindenki megtette a magáét: Kapuváron a város közössége az összefogás révén jutott egyről a kettőre. A Kormány ehhez a múltból örökölt adósságteher elengedésével járult hozzá. A KDNP-s politikus szerint mindenki abban a pozícióban hozzon létre nagy dolgokat, ahova őt a gondivselés vezérelte, hiszen oda szól a küldetése.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés