Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Felavatták az új kapuvári belvárost

A fő téri zöld területek mellett megannyi épület, mint például a városháza, a művelődési központ, a Szent Anna-templom, a piactér  és a szabadtéri színpad várja megújulva a helyieket és a más településről érkező vendégeket.
– Ezt a teret átadjuk a kapuvári közönségnek, használják, hiszen azért készült, hogy mindannyian örülhessünk. Nagyon kérek mindenkit, vigyázzunk rá, mert nemcsak azért készítettük, hogy mi, hanem majd a gyerekeink is örülhessenek neki – fogalmazott Hámori György a Várárok rendezvényparkjában megtartott átadóünnepségen.
Kapuvár évekkel ezelőtt alakította ki városfejlesztési koncepcióját, melynek mentén haladva a helyiek közérzetének javítására és a turizmus fellendítésére törekednek. „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” elnevezésű pályázat is ennek a szisztematikus munkának az eredménye, sőt a megkoronázása – hangsúlyozta Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő megjegyezte: a komplex beruházás nemcsak a városházán dolgozók érdeme, hanem nagyon sok szakember és helyi  vállalkozó vett részt benne.
Semjén Zsolt a „csoda” megteremtéséért gratulált a kapuváriaknak, hiszen a nehézségek dacára példát mutatnak az egész országnak. A miniszterelnök-helyettes szerint azért nagy dolog, amit véghezvittek, mert a válság ellenére bele mertek vágni a városközpont megújításába. A történelemből is számos olyan példát meríthetünk, amikor a magyarok bátor tetteikkel vitték előbbre az országot. Mindenki megtette a magáét: Kapuváron a város közössége az összefogás révén jutott egyről a kettőre. A Kormány ehhez a múltból örökölt adósságteher elengedésével járult hozzá. A KDNP-s politikus szerint mindenki abban a pozícióban hozzon létre nagy dolgokat, ahova őt a gondivselés vezérelte, hiszen oda szól a küldetése.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 24.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play