Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Feljövőben a konferenciaturizmus Kapuváron

A Kapukom Kft. idén márciusban vette át az előző bérlőtől a Hany Istók Kerékpáros Centrum üzemeltetését. Legelőször az emelet felújításának álltak neki, ezért nyáron már  fogadták a vendégeket  az első osztályú panziónak megfelelő színvonalú szobákban. Ezt követően megnyílt a harminc fő fogadására alkalmas étterem, aminek köszönhetően október 1-jétől teljes kapacatiással üzemel az épület.
Németh D. László, a Kapukom ügyvezetője elmondta, hogy az indulástól kezdve mind a mai napig számíthatnak a település hasonló adottságokkal rendelkező szállásadói segítségére. Nyitáskor épp hogy szállingóztak a vendégek, s mostanság szinte állandóan félházzal üzemelnek, s bizonyos napokon mind a hét szoba foglalt. – Elsősorban a konferenciaturizmus irányába szeretném elmozdítani a kerékpáros centrumot – tette hozzá az ügyvezető, aki szerint  a heti több alkalommal megtartott különböző rendezvények is azt mutatják, hogy a kerékpáros centrumot nívós helynek tartják, ahova érdemes visszatérni. Újabban már nemcsak kamarai továbbképzéseket és gazdasági jellegű konferenciákat szerveznek, hanem a vállalkozások és a cégek is élnek a lehetőséggel. A Hany Istók-centrum biciklikölcsönzője készen áll a Kapuvárt és Ausztriát összekötő kerékpárúton közlekedő turisták fogadására: negyven-ötven komplexen felszerelt kétkerekű járművet tudnak az igénylők rendelkezésére bocsátani. Tevékenységével egymást erősíti a két objektum, hiszen a Flóra Termálfürdő apartmanjában megszálló vendégek bármikor használhatják a drótszamarakat, a Hany Istókba betérő turisták pedig fürdőjegyet és bérletet kapnak cserébe. Az étteremben önálló rendezvényeket tartanak, ahova várják a helyi és környékbeli csoportokat. – Elindult a menürendszer, ami azt jelzi, hogy a kapuváriak  jó ételekre és remek estékre számíthatnak a Hany Istók Kerékpáros Centrumban –  hangzott az interjúban.

Az épülettel szemben lévő zöld terület eddig is ki volt használva a szabadtéri rendezvények megtartására, és a jövőben sem fogják „parlagon hagyni”. A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban megint lesz rábaközi tereprali, és folytatják a cseh sörnapokat, valamint szeretnék rendszeresíteni a biciklik és a szezonális sífelszerelések cseréjére szervezett  kerékpárbörzét is.

Németh D. László a távlati célokról egyelőre nem kívánt beszélni, hiszen azok megvalósítása nagyban a pénztől függ, de várakozással tekintenek a következő pályázati ciklusra. A siker valószínű, nem a kapuváriakon fog múlni, mert    a konkrét tervrajzok már készen vannak, csak ki kell várni a megfelelő feltételekkel meghirdetett projekteket. A Hany Istók Kerékpáros Centrum hamarosan saját honlappal jelenik meg a világhálón, ahol elindítják az online szállásfoglalási rendszert, ezenkívül a környékbeli médiumok hirdetési reklámfelületeire támaszkodnak, hogy minél többen megismerjék a szolgáltatásaikat.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés