Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Felkészült gyermekek hagyják el a téti óvodát

A téti óvoda és bölcsőde vezetője érdeklődésünkre elmondta: azért ezt a pályát választotta, mert vidám, játékos kedvű, nyitott személyiség, ebből kifolyólag közel állnak hozzá a gyerekek. Csécs Károlyné több mint harminc éve foglalkozik a gyermekekkel, és sosem merült fel benne, hogy más hivatást válasszon. A tősgyökeres téti hölgy a győri középiskola után a soproni óvónőképzőben szerezte meg diplomáját. Szívesen gondol vissza azokra az esztendőkre, amikor „csak” a gyermekekkel foglalkozott, de hat éve a vezetői feladatokkal is megbízták. Azóta az óvodások és szüleik mellett az óvodapedagógusokkal is szorosabb kapcsolatba került. – Nagyon nyitottak és segítőkészek a szülők. Főleg az utóbbi két évben alakult ki az az aktív munkaközösség, melynek tagjai mindenre vállalkoznak: műsorokat szerveznek, pénzt gyűjtenek a játékokra, és ha kell, kétkezi munkájukkal veszik ki a részüket az óvoda életéből. Egy-egy alkalomra szervezett fellépéseikre szívesen eljönnek a civil szervezetek képviselői, a szülőkön kívül pedig az idősebb korú lakosság.
Az öt csoporttal működő téti óvodába több mint százhúsz gyermeket irattak be. A kisebbeket a városi bölcsődébe és a családi napközibe vihetik el a szüleik. A kislányokkal és a kisfiúkkal felkészült óvodapedagógusok foglalkoznak, akik legújabb ismereteiket a továbbképzéseken szerzik meg. A testület kétharmada részt vett, vagy jelenleg is eljár valamilyen kiegészítő oktatásra. A játékokat pályázatokból és a jóakaratú emberek támogatásából tudják pótolni, és a bútorzatra sem lehet panasz, mert a szülők és az egyik fővárosi társóvoda közreműködésének köszönhetően időnként meg tudják újítani. A gyerekek felkészültségével elégedettek a téti és a győri iskolák – mondta az óvodavezető, aki szerint mostanság sokkal talpraesettebb és tájékozottabb elsősöket várnak az oktatási intézményekbe. Csécs Károlyné elégedett a családok hozzáállásával, mert tapasztalata szerint sokat „hoznak” otthonról a gyerekek, a lemaradókat pedig gyógypedagógusok segítségével néhány hónap alatt felzárkóztatják. A szülőket az előre meghirdetett időpontokban tájékoztatják az óvodai életről, de a napi kapcsolat sem ritka az intézményben. A fiatalabb anyukák és apukák egyre nyitottabbak, akik szívesen me
Beküldés dátuma: 2013. 02. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play