Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Felkészülten várják a betegeket

Ahogy dr. Nagy Lehel Csaba fogalmazott, rögös út vezetett a Téti Kistérségi Gyógyítóház megnyitásáig, de 2014 januárjáról végre megindulhatottt a munka, és fogadják a betegeket.
Sok idő telt el a használatbavételi engedély beszerzéséig, a működési engedély és az egészségbiztosítási pénztárral kötött finanszírozási szerződés már valamivel hamarabb megszületett. Az egészségügyi személyzet kiválasztásánál nemcsak a szakmaiság volt a szempont, mert a környékről szerettek volna munkatársakat toborozni. Az orvoshiánnyal küzdő ágazatban nehéz volt megfelelő szakembereket szerezni, ezért az ügyvezető szerint nagy dolog, hogy Téten az összes szakrendelést betöltötték, ráadásul olyan doktorokkal, akikre bárki nyugodtan rábízhatja magát vagy családtagját. Lokálpatrióta orvost sajnos nem találtak, ezért a gyógyítók munkájukon kívül nem kötődnek a városhoz.
A járóbeteg-szakellátás elsődleges feladata a prevenció, mert jobb a bajt megelőzni, mint a betegséget kezelni. További feladat az egyes betegségek gyógyítása, a szakorvosi konzíliumok lebonyolítása. Az egyszeri vagy kúraszerű beavatkozások mind ide tartoznak, hisz van, akit többször visszahívnak. Amennyiben a beteg állapota úgy kívánja, az érintett alanyokat továbbirányítják a gyógyítóház hatáskörén túlmutató intézménybe.
A pontos adatrögzítés és későbbi -ellenőrzés miatt a szakrendelésekre minden alkalommal vinni kell a TAJ-kártyát (társadalombiztosítási azonosító jellel ellátott kártya), a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, és valamilyen fényképpel ellátott okmányt; lehetőség szerint a személyazonosító igazolványt. A beutaló-köteles szakrendeléseken természetesen az orvosi ajánlásra is szükség van.

A Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. járóbeteg szakellátási kötelezettsége 19 településre vonatkozik, melyek a következők: Árpás, Bodonhely, Csikvánd, Egyed, Felpéc, Gyarmat, Gyömöre, Kajárpéc, Kisbabot, Győrszemere, Mérges, Mórichida, Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Sobor, Szerecseny, Tényő, valamint Tét. A felsorolásból is kitűnik, hogy az egészségügyi dolgozóknak milyen sok beteggel kell számolniuk, mert közel húszezer fő ellátásáról fognak gondoskodni. Amennyiben a „területen kívűlről”, vagyis nem a feltüntetett településekről érkezik a páciens – a sürgősséget kizárva –, annak ellátását a szakrendelő megtagadhatja.
A zökkenőmentes betegellátás érdekében előjegyzési rendszert alkalmaznak – tette hozzá dr. Nagy Lehel Csaba. Hozzátette: időpontot személyesen, illetve az első vizsgálat során lehet kérni. A telefonálók 8.00 és 19.00 óra között hívhatják a recepciót a 06-96/822-881-es, valamint a 06-6/822-882-es számon.
A Téti Kistérségi Gyógyítóházban beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelések: sebészet, szemészet, bőrgyógyászat, pszichiátria, urológia, szülészet-nőgyógyászat, valamint a fül-orr-gégészet. Ezekkel ellentétben beutaló-köteles az általános belgyógyászat, a belgyógyászati kardiológia, csecsemő- és gyermekgyógyászat, neurológia, az ultrahang-diagnosztika, a röntgen-diagnosztika, a labor, a fizikoterápia, a gyógytorna, a gyógymasszázs és a reumatológia. Az ortopédia, a traumatológia, és a speciális gyermekorvosi ellátás egyelőre nem vehető igénybe.

Beküldés dátuma: 2014. 01. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play