Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Felkészülten várják a betegeket

Ahogy dr. Nagy Lehel Csaba fogalmazott, rögös út vezetett a Téti Kistérségi Gyógyítóház megnyitásáig, de 2014 januárjáról végre megindulhatottt a munka, és fogadják a betegeket.
Sok idő telt el a használatbavételi engedély beszerzéséig, a működési engedély és az egészségbiztosítási pénztárral kötött finanszírozási szerződés már valamivel hamarabb megszületett. Az egészségügyi személyzet kiválasztásánál nemcsak a szakmaiság volt a szempont, mert a környékről szerettek volna munkatársakat toborozni. Az orvoshiánnyal küzdő ágazatban nehéz volt megfelelő szakembereket szerezni, ezért az ügyvezető szerint nagy dolog, hogy Téten az összes szakrendelést betöltötték, ráadásul olyan doktorokkal, akikre bárki nyugodtan rábízhatja magát vagy családtagját. Lokálpatrióta orvost sajnos nem találtak, ezért a gyógyítók munkájukon kívül nem kötődnek a városhoz.
A járóbeteg-szakellátás elsődleges feladata a prevenció, mert jobb a bajt megelőzni, mint a betegséget kezelni. További feladat az egyes betegségek gyógyítása, a szakorvosi konzíliumok lebonyolítása. Az egyszeri vagy kúraszerű beavatkozások mind ide tartoznak, hisz van, akit többször visszahívnak. Amennyiben a beteg állapota úgy kívánja, az érintett alanyokat továbbirányítják a gyógyítóház hatáskörén túlmutató intézménybe.
A pontos adatrögzítés és későbbi -ellenőrzés miatt a szakrendelésekre minden alkalommal vinni kell a TAJ-kártyát (társadalombiztosítási azonosító jellel ellátott kártya), a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, és valamilyen fényképpel ellátott okmányt; lehetőség szerint a személyazonosító igazolványt. A beutaló-köteles szakrendeléseken természetesen az orvosi ajánlásra is szükség van.

A Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. járóbeteg szakellátási kötelezettsége 19 településre vonatkozik, melyek a következők: Árpás, Bodonhely, Csikvánd, Egyed, Felpéc, Gyarmat, Gyömöre, Kajárpéc, Kisbabot, Győrszemere, Mérges, Mórichida, Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Sobor, Szerecseny, Tényő, valamint Tét. A felsorolásból is kitűnik, hogy az egészségügyi dolgozóknak milyen sok beteggel kell számolniuk, mert közel húszezer fő ellátásáról fognak gondoskodni. Amennyiben a „területen kívűlről”, vagyis nem a feltüntetett településekről érkezik a páciens – a sürgősséget kizárva –, annak ellátását a szakrendelő megtagadhatja.
A zökkenőmentes betegellátás érdekében előjegyzési rendszert alkalmaznak – tette hozzá dr. Nagy Lehel Csaba. Hozzátette: időpontot személyesen, illetve az első vizsgálat során lehet kérni. A telefonálók 8.00 és 19.00 óra között hívhatják a recepciót a 06-96/822-881-es, valamint a 06-6/822-882-es számon.
A Téti Kistérségi Gyógyítóházban beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelések: sebészet, szemészet, bőrgyógyászat, pszichiátria, urológia, szülészet-nőgyógyászat, valamint a fül-orr-gégészet. Ezekkel ellentétben beutaló-köteles az általános belgyógyászat, a belgyógyászati kardiológia, csecsemő- és gyermekgyógyászat, neurológia, az ultrahang-diagnosztika, a röntgen-diagnosztika, a labor, a fizikoterápia, a gyógytorna, a gyógymasszázs és a reumatológia. Az ortopédia, a traumatológia, és a speciális gyermekorvosi ellátás egyelőre nem vehető igénybe.

Beküldés dátuma: 2014. 01. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés