Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fellendülőben a társastánc

Több mint tíz éve meghatározó szegmense a rábaközi kulturális életnek a Napsugár Művészeti iskola. A Győr központú intézménynek egyik fellegvára Beledben működik. A társastánc oktatása mellett zenei oktatásban részesítik a környékbeli gyerekeket, akik a gitárt, a fuvolát, a furulyát és a zongorát ismerhetik meg alaposabban. A magánkezdeményezésű tanfolyamokkal szemben náluk a kitartó fiatalok a képzés végén államilag elismert bizonyítványt kapnak kézhez, s kizárólag diplomás táncpedagógusok és oktatók foglalkoznak a növendékekkel.

A művészeti iskola pedagógusai munkájuk során arra törekednek, hogy rávezessék a gyerekeket a tánc szeretetére.
A társastánc magában foglalja a klasszikus standard, és a latin amerikai mozgásformát, így a tanulók megismerkednek a régi  bálok lépéseivel, mint az  angol- és bécsikeringővel, a tangóval, a slowfox-szal, a quicksteppel, a szambával, a rumbával, a cha cha cha-val , a paso double-lel és a  dzsájvval. A vállalkozó kedvű fiatalok az adott évre előírt tananyagon kívül elsajátíthatják néhány divattánc alapelemeit is: a discofox-szot, a boogie-woogit, a blues-t és társaikat. A kisebbek az alaplépésekkel kezdenek, a rutinosabbak pedig komolyabb koreográfiákkal rukkolnak elő.
Varga Attila nemrég kezdett a tánccal foglalkozni, de az elsős kisfiú a nyilvános fellépésektől egyelőre tart. Szupinger Brenda kedvence az angolkeringő, amit szívesen bemutatna. Molnár Panna hat éve jár a táncórákra, ezért ő már rutinosnak számít. Az  5/b-s diáklány túl van több fellépésen, ezért az év végi vizsgák miatt sem aggódik. Balogh Réka  annyira szeret táncolni, hogy a lépéseket otthon is gyakorolja, a nyilvános bemutatókon az izgalom hamar elszáll, a végén pedig csupa jó élménnyel gazdagodik.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés