Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felsőbb osztályba léphet

Egyházy Kinga a mostani harmadikasokat elsős koruk óta tanítja, aminek nagyon örül, mert megkedvelte a gyerekeket, így szívesen viszi őket a negyedikig. Egy új kislány érkezett a csapatba, ezért idén 18 fővel folytatják a tanulást. A tananyag mennyisége és minősége is megváltozott a harmadik osztályban, de az első két évfolyamban elsajátított ismeretekre épülnek. Idén több változás is életbe lépett a közoktatásban, ami elsősorban nem új tantárgyakat, hanem több szabadidős iskolai tevékenységet jelent a gyerekeknek. Kinga nem bánta meg, hogy a katolikus iskolában helyezkedett el, mert tetszik neki az intézmény légköre. Pedagógus társaival mindenben segítik egymást, melyhez a plusz lelki töltetet is megkapják.
A Babóton élő Szücs Katinka a Győrben szerzett apáczais tanító-művelődésszervező diplomájával rövid időn belül talált állást. Ismereteit hamarosan fejlesztőpedagógus szakirányú képzéssel egészítette ki.  A Páli Szent Vincében négy éve tanító pedagógus napközisként indult a pályán, s mellette éneket tanított. A kezdeti nehézségeket legyőzte, s úgy érzi, egyre könnyebben veszi az akadályokat. Első munkahelye lévén tapasztalatok nélkül csöppent bele az iskola megszokott rendjébe, ahol sok olyan plusz feladatot kapott, mely segítette szakmai fejlődését. Katinka másodikasoknak tart matematika, környezetismeret, testnevelés és technika órát. A huszonhat fős osztályba eleven gyerekek járnak, ezért előfordul, hogy kicsit szigorúbban kell velük bánni, de komolyabb probléma nem merült fel. A fiatal tanítónő  rendelkezik már akkora rutinnal, hogy könnyedén kezeli a zsibongó gyerekhadat.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play