Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felsőbb osztályba léphet

Egyházy Kinga a mostani harmadikasokat elsős koruk óta tanítja, aminek nagyon örül, mert megkedvelte a gyerekeket, így szívesen viszi őket a negyedikig. Egy új kislány érkezett a csapatba, ezért idén 18 fővel folytatják a tanulást. A tananyag mennyisége és minősége is megváltozott a harmadik osztályban, de az első két évfolyamban elsajátított ismeretekre épülnek. Idén több változás is életbe lépett a közoktatásban, ami elsősorban nem új tantárgyakat, hanem több szabadidős iskolai tevékenységet jelent a gyerekeknek. Kinga nem bánta meg, hogy a katolikus iskolában helyezkedett el, mert tetszik neki az intézmény légköre. Pedagógus társaival mindenben segítik egymást, melyhez a plusz lelki töltetet is megkapják.
A Babóton élő Szücs Katinka a Győrben szerzett apáczais tanító-művelődésszervező diplomájával rövid időn belül talált állást. Ismereteit hamarosan fejlesztőpedagógus szakirányú képzéssel egészítette ki.  A Páli Szent Vincében négy éve tanító pedagógus napközisként indult a pályán, s mellette éneket tanított. A kezdeti nehézségeket legyőzte, s úgy érzi, egyre könnyebben veszi az akadályokat. Első munkahelye lévén tapasztalatok nélkül csöppent bele az iskola megszokott rendjébe, ahol sok olyan plusz feladatot kapott, mely segítette szakmai fejlődését. Katinka másodikasoknak tart matematika, környezetismeret, testnevelés és technika órát. A huszonhat fős osztályba eleven gyerekek járnak, ezért előfordul, hogy kicsit szigorúbban kell velük bánni, de komolyabb probléma nem merült fel. A fiatal tanítónő  rendelkezik már akkora rutinnal, hogy könnyedén kezeli a zsibongó gyerekhadat.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play