Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Felújítás előtt áll a bágyogszováti iskola

Szöllősi Imréné tudomása szerint, ha sikeresen veszik az akadályokat, és pozitív elbírálást kap az iskolafelújítási pályázat, akkor 65 millió fog a rendelkezésükre állni, melynek a 10 százalékát kell az önkormányzatnak előteremteni. A kívül-belül korszerűsödő iskolában a nyílászárókkal együtt kicserélik az iskola előtetőjét, külső szigetelést, új színezett vakolatot kap az épület, valamint kerékpártárolót,  parkolót és járdát is építenek. Belül felújítják a műpadlókat és cserélik a bútorokat.
A gyerekek egyébként 1981 januárjában vették birtokukba a bágyogszováti új iskolát. Szöllősi Imréné igazgató akkor éppen nem tanított, mert nagyobbik fiával volt otthon gyesen, de örömmel figyelte, amint beköltöztek a tanulók a szép intézménybe. Azóta persze sok változáson esett át az iskola. A kezdeti párhuzamos osztályok megszűntek, és ezzel együtt csökkent a létszám. Lassan két éve már, hogy Szöllősiné az iskola élére állt, valamint annak is két esztendeje lesz, hogy csatlakozott hozzájuk Rábapordány, így a tagiskola révén gyarapodott a tanulók száma. Az intézmény vezetője egyébként matematika-fizika szakos pedagógusként végzett, később  technika szakos tanári diplomát szerzett, majd  kétéves  oktatásinformatikus képzésen vett részt. - Nagyon régóta dolgozom itt, ezért számomra fontos az épület esztétikája és az itt folyó oktató-nevelő munka egyaránt - mondta az igazgató, aki az intézmény eszközeivel sincs maradéktalanul megelégedve.Szeretnék, ha interaktív táblával gazdagodna az iskola, de a 2008-ban beadott pályázatot újra kellett fogalmazniuk, így jelenleg várják annak elbírálását. A kompetencia alapú képzés lebonyolításához a pedagógusok továbbképzéseken vettek részt. A 188 fős bágyogszováti iskolába a helyieken és a tagiskola tanulóin kívül bodonhelyiek, kisbabotiak, rábaszentmihályiak is érkeznek, de ketten Csornáról járnak át.
Mivel Szöllősi Imréné szívéhez a matematika áll a legközelebb, ezért először a reál tantárgy eredményeiről beszélt. A Hunyadi-gimnázium által szervezett körzeti matematika versenyen Babos Csaba ötödikes tanuló második helyezést ért el, de ugyanígy szerepelt a kb. 300 diák részvételével megrendezett kunszigeti  megmérettetésen. A kónyi kistérségi sportvetélkedőn összesen 16 érmet sikerült megszerezni, melyek között számos első helyezés is volt. Rendszeresen részt vesznek a Holenda Barnabás matematikaversenyen, a Simonyi Zsigmond helyesíró-versenyről pedig a megyei fordulóba jutott az iskola egyik tanulója.

Szöllősi Imréné  a szülők szerepét hangsúlyozta, amikor arról beszélt, hogy az ő segítségük nélkül nem tudnák a sok megszokott programot lebonyolítani. Hagyományossá vált a szeptemberi kerékpártúra és a téli adventi vásár. Ahogy a település életében is az egyik legfontosabb esemény a falu karácsonya, így az iskola is örömmel vesz rajta részt. Minden évben sokan jelentkeznek a színházlátogatásra, az alsósokat külön busz szállítja a győri bábszínházba. A Napsugár Művészeti Iskola két csoportot is működtet Bágyogszováton, ezek közül az egyik társas-, a másik pedig néptánc.
Sok a tennivaló még a tanév vége előtt az iskolában. A nyolcadikasoknak a legfontosabb a továbbtanulás, de többeket fog érinteni a május végi kompetenciamérés. Az igazgató az örömteli események közé sorolta a gyereknapot, a közös  kirándulásokat, a ballagási ünnepséget, és remélhetőleg a bizonyítványosztás is sokaknak megelégedést hoz majd.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play