Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Felújítás előtt áll a bágyogszováti iskola

Szöllősi Imréné tudomása szerint, ha sikeresen veszik az akadályokat, és pozitív elbírálást kap az iskolafelújítási pályázat, akkor 65 millió fog a rendelkezésükre állni, melynek a 10 százalékát kell az önkormányzatnak előteremteni. A kívül-belül korszerűsödő iskolában a nyílászárókkal együtt kicserélik az iskola előtetőjét, külső szigetelést, új színezett vakolatot kap az épület, valamint kerékpártárolót,  parkolót és járdát is építenek. Belül felújítják a műpadlókat és cserélik a bútorokat.
A gyerekek egyébként 1981 januárjában vették birtokukba a bágyogszováti új iskolát. Szöllősi Imréné igazgató akkor éppen nem tanított, mert nagyobbik fiával volt otthon gyesen, de örömmel figyelte, amint beköltöztek a tanulók a szép intézménybe. Azóta persze sok változáson esett át az iskola. A kezdeti párhuzamos osztályok megszűntek, és ezzel együtt csökkent a létszám. Lassan két éve már, hogy Szöllősiné az iskola élére állt, valamint annak is két esztendeje lesz, hogy csatlakozott hozzájuk Rábapordány, így a tagiskola révén gyarapodott a tanulók száma. Az intézmény vezetője egyébként matematika-fizika szakos pedagógusként végzett, később  technika szakos tanári diplomát szerzett, majd  kétéves  oktatásinformatikus képzésen vett részt. - Nagyon régóta dolgozom itt, ezért számomra fontos az épület esztétikája és az itt folyó oktató-nevelő munka egyaránt - mondta az igazgató, aki az intézmény eszközeivel sincs maradéktalanul megelégedve.Szeretnék, ha interaktív táblával gazdagodna az iskola, de a 2008-ban beadott pályázatot újra kellett fogalmazniuk, így jelenleg várják annak elbírálását. A kompetencia alapú képzés lebonyolításához a pedagógusok továbbképzéseken vettek részt. A 188 fős bágyogszováti iskolába a helyieken és a tagiskola tanulóin kívül bodonhelyiek, kisbabotiak, rábaszentmihályiak is érkeznek, de ketten Csornáról járnak át.
Mivel Szöllősi Imréné szívéhez a matematika áll a legközelebb, ezért először a reál tantárgy eredményeiről beszélt. A Hunyadi-gimnázium által szervezett körzeti matematika versenyen Babos Csaba ötödikes tanuló második helyezést ért el, de ugyanígy szerepelt a kb. 300 diák részvételével megrendezett kunszigeti  megmérettetésen. A kónyi kistérségi sportvetélkedőn összesen 16 érmet sikerült megszerezni, melyek között számos első helyezés is volt. Rendszeresen részt vesznek a Holenda Barnabás matematikaversenyen, a Simonyi Zsigmond helyesíró-versenyről pedig a megyei fordulóba jutott az iskola egyik tanulója.

Szöllősi Imréné  a szülők szerepét hangsúlyozta, amikor arról beszélt, hogy az ő segítségük nélkül nem tudnák a sok megszokott programot lebonyolítani. Hagyományossá vált a szeptemberi kerékpártúra és a téli adventi vásár. Ahogy a település életében is az egyik legfontosabb esemény a falu karácsonya, így az iskola is örömmel vesz rajta részt. Minden évben sokan jelentkeznek a színházlátogatásra, az alsósokat külön busz szállítja a győri bábszínházba. A Napsugár Művészeti Iskola két csoportot is működtet Bágyogszováton, ezek közül az egyik társas-, a másik pedig néptánc.
Sok a tennivaló még a tanév vége előtt az iskolában. A nyolcadikasoknak a legfontosabb a továbbtanulás, de többeket fog érinteni a május végi kompetenciamérés. Az igazgató az örömteli események közé sorolta a gyereknapot, a közös  kirándulásokat, a ballagási ünnepséget, és remélhetőleg a bizonyítványosztás is sokaknak megelégedést hoz majd.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés