Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Felújított óvoda és farsang várta a kicsiket

2011 szeptemberében a kis-csornai Katica óvodában már két csoporttal kezdődött a nevelési év, ezért az épületben működő Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetése vállalva a kényelmetlenséget, további helyet ajánlott fel a gyermekeknek. A kistérségi társuláshoz tartozó települések polgármesterei – látva a sok vesződséget – támogató döntésükkel segítették a probléma megoldását, és új helyet kerestek a fogyatékkal élőknek. Az óvodások 2011 decemberében birtokba vehették a teljes épületet.
Amikor tavaly januárban a csornai Bóbita óvoda felújítását ünnepelték, az érintettek még gondolni sem mertek arra, hogy egy esztendő múlva újabb átadásnak örülhetnek. Pedig így lett: megszépült a kiscsornai Katica óvoda is. A szülők minden lehetséges módon közreműködtek az intézmény felújításában. Az óvoda dolgozói szintén egy emberként álltak az ügy sikere mellé, ezenkívül több vállalkozó társadalmi munkát, illetve anyagi segítséget ajánlott fel. – Reményeink szerint óvodáink egyre kedveltebbek lesznek. Optimizmusunk az európai színvonalú tárgyi feltételekből és az intézményünk szakmai megújulásából táplálkozik – mondta Kránitzné Nagy Márta, a csornai Napköziotthonos Óvoda vezetője a farsangi mulatsággal egybekötött átadóünnepségen.
Dr. Turi György csornai polgármester a következő szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket: “Tavaly nyáron merült fel annak az igénye, hogy a kiscsornai Katica óvodában két csoport induljon. Komoly gondot okozott, hogy a fogyatékosokat hova helyezzük át. Hosszas egyeztetés után sikerült megfelelő helyet találni a volt munkásőrség épületében. Miután megkapta a működési engedélyt, ez évtől kezdve a fogyi ott működik. Azt kívánom, hogy az utánpótlás továbbra is megjelenjen itt, és teljes csúcson működjön az óvoda.”
A hivatalos átadóünnepség után az óvodások életében könnyedebb fejezet következett, mert megkezdődött a hagyományos farsangi bál.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek