Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Felújított óvoda és farsang várta a kicsiket

2011 szeptemberében a kis-csornai Katica óvodában már két csoporttal kezdődött a nevelési év, ezért az épületben működő Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetése vállalva a kényelmetlenséget, további helyet ajánlott fel a gyermekeknek. A kistérségi társuláshoz tartozó települések polgármesterei – látva a sok vesződséget – támogató döntésükkel segítették a probléma megoldását, és új helyet kerestek a fogyatékkal élőknek. Az óvodások 2011 decemberében birtokba vehették a teljes épületet.
Amikor tavaly januárban a csornai Bóbita óvoda felújítását ünnepelték, az érintettek még gondolni sem mertek arra, hogy egy esztendő múlva újabb átadásnak örülhetnek. Pedig így lett: megszépült a kiscsornai Katica óvoda is. A szülők minden lehetséges módon közreműködtek az intézmény felújításában. Az óvoda dolgozói szintén egy emberként álltak az ügy sikere mellé, ezenkívül több vállalkozó társadalmi munkát, illetve anyagi segítséget ajánlott fel. – Reményeink szerint óvodáink egyre kedveltebbek lesznek. Optimizmusunk az európai színvonalú tárgyi feltételekből és az intézményünk szakmai megújulásából táplálkozik – mondta Kránitzné Nagy Márta, a csornai Napköziotthonos Óvoda vezetője a farsangi mulatsággal egybekötött átadóünnepségen.
Dr. Turi György csornai polgármester a következő szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket: “Tavaly nyáron merült fel annak az igénye, hogy a kiscsornai Katica óvodában két csoport induljon. Komoly gondot okozott, hogy a fogyatékosokat hova helyezzük át. Hosszas egyeztetés után sikerült megfelelő helyet találni a volt munkásőrség épületében. Miután megkapta a működési engedélyt, ez évtől kezdve a fogyi ott működik. Azt kívánom, hogy az utánpótlás továbbra is megjelenjen itt, és teljes csúcson működjön az óvoda.”
A hivatalos átadóünnepség után az óvodások életében könnyedebb fejezet következett, mert megkezdődött a hagyományos farsangi bál.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek