Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felújított Szentháromság-szobor Kónyban

Ominger Vince, a Győri Keksz és Ostyagyár valamikori csoportvezetője hétéves volt az 1944-es bombázáskor, melyben felborult és megsérült a mementó. A háború után egyszer már helyreállították az emlékművet, mely előtt még ma is kalapot emelnek azok az idősebbek, akikben felidézi a régi vészterhes időket. A rövid ideig vállalkozóként is dolgozó kónyi lakos jó néhány évig gyűjtögette a felújításra való pénzt, és ha kicsit később is, mint ahogy gondolta, de sikerült rendbe hozatnia a szobrot a Piros  Rózsa Nyugdíjasklub tagjai pedig megtisztították a környéket a gaztól és a hulladékoktól. Ominger Vince mindenkinek megköszönte a társadalmi munkát, s jómaga lelkileg megnyugodva tekinthet újra az emlékhelyre.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play