Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felújították a kónyi idősek napközi otthonát

Lényegesen javult a szociális ellátás minősége a faluban, hiszen alig több mint egy éve adták át az  alapszolgáltatási központ Soproni úti épületét, tavaly decemberben pedig az összesen 19 millió forintból finanszírozott kónyi Idősek Napközi Otthonának infrastrukturális fejlesztése fejeződött be. Az idősek nappali ellátását biztosító épület modernizálása magában foglalta az akadálymentesítést, a tetőszerkezet és a nyílászárók cseréjét, a födém és a külső homlokzatok utólagos hőszigetelését, a fűtési rendszer korszerűsítését, de a belső falak és a padozatok szintén megújultak. Az udvar térköves bejárati résszel és négy gépkocsi elhelyezésére alkalmas parkolóval bővült.
- A szociális alapszolgáltatási központ keretében - melynek intézménye az idősek nappali ellátását szolgáló létesítmény -, működik a házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés - jegyezte meg Aller Imre polgármester. Ha utóbbiakat is hozzáadjuk a bevezetőben említett létszámhoz, közel száz olyan idős ember él a településen, aki valamilyen ellátásban részesül. Ezenkívül olyan nyugdíjasokról is beszélt, akik alkalmanként szorulnak segítségre.
Az idősotthon szolgáltatásait igénybe vevők napi háromszori étkezésben és egészségügyi ellátásban részesülnek. A gondozónők ötleteikkel járulnak hozzá a szabadidő hasznos eltöltéséhez, és segítséget nyújtanak a napi ügyek intézésében. A mozgásában korlátozott személyeket az önkormányzat saját járművével szállítja az otthonba és onnan haza.
Aller Imre megjegyezte: az önkormányzat azután sem áll le, hogy  befejeződik a pályázat elszámolási procedúrája, hisz a turizmusfejlesztési projekttel is van még tennivaló, valamint folyamatban van a faluház bővítése. A legutóbbi testületi ülésen kiírták a Tündér-tavi Óvoda fejlesztésének közbeszerzési pályázatát, az ezzel kapcsolatos munkálatok pedig tavasszal kezdődnek.
Nagy Ambrusné tizennégy éve látogatja az idősek otthonát Kónyban. A felújítás előtt is elégedett volt az ellátással, hiszen a munkatársak maximálisan kiszolgálják őket, de most, hogy szép lett az épület, még szívesebben jár be ide. Az özvegy fiatalabb korában állattenyésztéssel és tejértékesítéssel foglalkozott, de miután meggyengült az egészsége, igénybe vette az otthon segítségét. Amíg a látása engedte, nagyon sokat kézimunkázott idősebb társaival, de a kártyázás és a dalolás azóta sem szűnt meg, valamint szívesen cserélnek főzési recepteket. A hatvanhat éves asszony megígérte, hogy nagyon vigyáznak a felújított napközire, amiért köszönetét tolmácsolta a polgármesternek.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play