Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felülmúlták eddigi eredményüket a rákóczis focisták

A Fonyódligeten megrendezett diákolimpia I.korcsoportos országos döntőjén III.helyezést ért el a csornai Rákóczi-iskola focicsapata. Ebből a korosztályból országosan 395, a megyében 34, a körzetben pedig 4 csapat vetélkedett egymással. Helyben a legnehezebb ellenfélnek a csornai Széchenyi, megyei szinten pedig a győri Kölcsey-iskola, valamint a Szabadhegyi Közoktatási Központ labdarúgói bizonyultak. A Somogy megyei gyermektáborban a 19 megye és a főváros győztes csapataival mérték össze erejüket. A csoportelsők bejutottak az első nyolc közé, a többiek pedig körmérkőzéseket játszottak a további helyezésekért. Varga Zoltán felkészítő tanár elmondta: a budapesti Etalon Általános és Sportiskolával döntetlent játszottak, a nyíregyháziakkal szemben 1:0-ra győztek, a bonyhádiakat 3:0-ra, a körmendieket pedig 2:1-re verték ki. A másnapi egyenes kieséses rangadón a döntőbe jutásért Kalocsa csapatával mérkőztek meg. A 2:1-es vezetés után az utolsó másodpercben egyenlített az ellenfél, és a büntetőket követően a csornai gyerekek alulmaradtak. A rákóczis tanulók nem omlottak össze az eredménytől, és 7:0-ra legyőzték a tiszaújvárosiakat, így meglett a harmadik hely. Az I.korcsoport negyedszer vett részt az országos versenyeken, s eddig a kilencedik volt a legjobb helyezésük, amit idén sikerül felülmúlniuk. A testnevelő köszönetet mondott a szülőknek a támogatásért.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play