Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fesztiválok és fejlesztések Kapuváron

Hámori György nem szokott a levegőbe beszélni, csak arról nyilatkozik a médiának, ami száz százalék, hogy megvalósul. Kerüli a nagy csinnadrattával beharangozott sajtóhíreket, de legalább nem éri az a vád, hogy üres ígéretekkel próbál népszerűséget szerezni. A polgármester csokorba gyűjtötte az év során eddig megvalósított programokat és fejlesztéseket.

Hámori György reméli, hogy a városlakók észreveszik és méltányolják az önkormányzat igyekezetét, hiszen rengeteg pozitív változás történt az elmúlt időszakban. A polgármester kihasználja a média nyújtotta lehetősét, mert felelős vezetőként mindig fontosnak tartotta az emberek tájékoztatását.

A város első embere beszámolójában több említésre méltó eseményről beszélt. A korán érkezett nyárias idő is közrejátszott abban, hogy a korábbinál is jobban sikerültek a szabadtéri programok.
Kapuvár két-két személy díjazását javasolta a rendőrség és a katasztrófavédelem napjára: Dezamits Norbert, Varga András, továbbá Pető Balázs és Kiss László részesült elismerésben.
A Kapukom Kft. jóvoltából lezajlott a hagyományos tavaszi virágosztás, melyre egyre nagyobb a lakossági igény.
A város szempontjából is fontos esemény volt az országgyűlési választás, melyen Gyopáros Alpár ismét elnyerte az emberek bizalmát. Hámori György véleménye szerint az országgyűlési képviselő eddigi munkájának köszönheti, hogy bővült a feladatköre. Kapuvár polgármestere maximális támogatásáról biztosította az újonnan kinevezett kormánybiztost.
A majálist a gartai önkéntes tűzoltók és a lóbarátok köre tagjai szervezték, melyből a szociális foglalkoztató és a művelődési központ munkatársai is kivették a részüket.
A „szépkorúak” ünnepén Völgyes Gusztávnét nyugalmazott pedagógust 90. születésnapja alkalmából köszöntötte a város.
Ugyancsak jelentős esemény volt a szakközépiskolai és gimnáziumi ballagás, melynek alkalmából Pantelics Bence vehette át a „Kapuvár Város Érdemes Diákja” kitüntetést.
A gartai tűzoltók megtartották éves közgyűlésüket. Hámori György Soós János parancsnok és Szücs Imre elnök nevét említette meg, akik garantálják, hogy a jól működő egyesület évről évre szép eredményeket ér el a versenyeken. A lánglovagok számos rendezvény biztosítását is elvállalják a városban.
Májusban kísérték végső útjára az ötven év papi szolgálatából több mint harmincat Kapuváron töltő Zsebedics József kanonokot, aki vitathatatlan érdemeket szerzett a katolikus iskola létrehozásában és a házhelyi templom építésében.
Az Arany János utcai óvodában kispályás labdarúgópályát avatott az önkormányzat, mely eseményre eljött ifj. Buzánszky Jenő, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány alapítói jogainak gyakorlója.
Nemrég két vadonatúj robogót kaptak az újraszerveződött kapuvári polgárőrök, akik hatásos segítséget nyújtanak a városi rendezvényeken.
Idén neves eseményekhez kötötték a városi kitüntetések átadását. A pedagógusnapon Bódainé Erdélyi Erika Scherer Gyula-kitüntetést kapott, Semmelweis-nap alkalmából pedig dr. Juronics Katalin főorvos és Kőningerné Orbán Margit védőnő vette át az elismerést.
Szintén hagyományosnak számít a mazsorettek országos fesztiválja A kapuvári csoport tízéves jubileumán Cserpesné Buzási Beáta megkapta a „Kapuvár Városért” Emlékérmet.
Komoly marketingmunka előzte meg a külföldi csapatok részvételével megrendezett Kapu-Vára Fesztivált, mely országos hírű összejövetellé nőtte ki magát Áder Attila és dr. Pintér Gábor szervezésében. A hagyományőrző csoportok általában összezárnak, tehát nehéz bejutni egy-egy ilyen bensőségesen működő egyesületbe, de amelyik csapat járt már a Kapu-Vára Fesztiválon, jellemzően visszahívja vendéglátóját saját településére, vagyis maguk közé fogadták a rábaközieket.

Kapuváron évek óta tudatosan készülnek a pályázati lehetőségek kiaknázására. Az építőipari árak folyamatos emelkedése miatt egyre több pénzt tartalékolnak a beruházásokra. Az önkormányzat a nehézségek ellenére mindig megtalálja a megfelelő kivitelezőt, tehát szakemberek kezébe kerül a munka.
A legújabb technológia szerint kátyúzáskor egészen addig bent marad a mart aszfalt a javításra kijelölt útrészletben, míg meg nem érkezik az új építőanyag. A város északi részén már befejeződött, és lassan a délebbi utcákkal is végezni fognak.
A városvezetés folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a Vargyas utca több ütemben történő felújításáról. A felújítás nagyon sokba kerül, közel 150 millió forintot kell rákölteni csak erre az egy utcára, s mivel ekkora összeget lehetetlen egyetlen költségvetési évben előteremteni, eleve nem egy esztendőben gondolkodtak. Hámori György megnyugtatásul elmondta: amennyiben a költségvetés lehetővé teszi és a kivitelező is a megfelelő ütemben halad, jövőre elkészül a Vargyas utca. A város összes többi utcájának rendbe tétele pályázati forrásra vár. A Belügyminisztériumtól elnyerhető maximális összeg 30 millió forint, melyet csak teljes utcák korszerűsítésére lehet fordítani a csapadékvíz-elvezetéssel együtt, ezért azokat az útszakaszokat, melyek ennél többe kerülnének, ilyen formán nem lehet felújítani.
A polgármester az állami kezelésben lévő tanuszoda építéséről elmondta, hogy idén fogják letenni az alapkövét és jövő esztendőre fog elkészülni.
A TAO pénzből tervezett sportcsarnok építésére a minisztérium megadta az engedélyt, és ettől kezdve öt év áll a rendelkezésre a tényleges kivitelezésig. Az alapkőletételig még sok munka vár a szakemberekre, de több cég is jelezte, hogy a társasági adót 2019-ben a sportcsarnok építésére ajánlja fel.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés