Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fiatal rábaközi zenészek segítenek az iszapkárosultaknak

A 16 esztendős enesei Csonka Zsolt a PÁGISZ tanulója Győrben. A nyelvi előkészítőre járó fiú ipari elektronikai technikus szakon szeretné folytatni tanulmányait. Társaival 2008 nyarán alapították meg a My Way nevű együttest, melynek tagjai folyamatosan cserélődtek, így a legrégibb belépőnek számít Zsolt, aki énekel, gitározik, szintetizátoron játszik és dobol. Jelenleg négyen alkotják a csapatot, s közülük csak riportalanyunk jár  tanárhoz, a többiek teljesen amatőr módon, otthon zenélgetnek. Leginkább Tankcsapda, Depresszió valamint Bikini feldolgozásokat adnak elő. Az egyik győri cég biztosított számukra próbahelyet, ahol közösen is gyakorolhatnak. A banda rajongótábora kialakulóban van, és ha tudomásukra jut, hogy hol lépnek fel a fiúk, követik a zenekart.
Röffler István munka mellett, hétvégenként zenél együttesével, amit nem érez tehernek, mert szereti ezt a fajta kikapcsolódást. A Voltrexben ketten szólógitároznak, a többiek basszusgitáron, dobon és szintetizátoron játszanak. Stílusuk még nem teljesen kiforrt, de inkább a lágyabb, ritmusos rockot kedvelik. Náluk ugyanaz a helyzet, mint a My Way-nél, mert egyikük képzett zenész, a többiek pedig hobbi szinten muzsikálnak. Istvánnak ki sem kell mozdulnia kónyi házából, ha úgy döntenek, hogy gyakorolnak, mert a régi istállót alakítottak át stúdiónak. Elhangzott, hogy a két együttes szinte már összenőtt, hiszen nem ez az első közös fellépésük. A fiúk szeretnék, ha környezetük megismerné őket, távlati terveik közt  pedig cd-kiadás szerepel.
Csonka Zsolt hozzátette: van annyi együttérzés benne és társaiban, hogy segítsenek. A koncertsorozat teljes bevételét felajánlják a rászorultaknak, valamint a fellépések helyszínéül választott vendéglátó-ipari egységek tulajdonosai egyenként felajánlottak plusz húszezer forintot.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés