Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fiatalbarát önkormányzat Csornán

A 2016-os költségvetés igazi nyertesei a helyi fiatalok és a civil szervezetek. A „fiatalbarát” önkormányzat kialakításáért tett intézkedéssorozat felkeltette a Magyar Televízió hírcsatornájának a figyelmét is, így stábunk élőben tudósított az eseményekről.

A legutóbbi csornai testületi ülésen a képviselők elfogadták a fiatal házasok első lakáshoz jutását támogató programot, melynek részleteiről Major András alpolgármester számolt be.
– Nagyon örülünk neki, hogy a Kormány által nyújtott Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) mellett itt helyben is ki tudtunk dolgozni egy olyan programot, mellyel támogatjuk a városunkban letelepedni kívánó fiatal családokat. A kezdeményezés részleteit tekintve illeszkedik a CSOK-hoz. Csorna Város Önkormányzata a program támogatására mintegy ötmillió forintot különített el a költségvetésben – mondta az alpolgármester, aki ezt követően az egyszeri félmillió forintos támogatás feltételeiről beszélt. A legalább egy éve Csornán élő, gyermekkel rendelkező, negyven év alatti fiatal házaspárok vehetik igénybe, de az is elég, ha a házaspár egyik tagja felel meg a feltételeknek. Az egyszeri félmillió forintos támogatás vissza nem térítendő.
Szép számmal vesznek részt a fiatalok a civil szervezetekben munkájában is, így a város idén ötszörösére emelte a támogatásukat.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

  • Egyházközségi bál Csornán

    Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play