Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fiatalító nyugdíjasolimpia

Településükre, illetve klubjukra utaló jelvénnyel díszített pólóban és sportos felszerelésben feszítettek a hatodik nyugdíjasolimpia versenyzői a portcsarnokban. A beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklub, valamint a művelődési ház az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség megyei szervezetével együtt hirdette meg a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő nyugdíjasolimpiát, melyen népes társaság vett rész. A házigazdán kívül itt volt Fertőszentmiklós, Petőháza, Kapuvár, Rábatamási, Győr-Bácsa, Mosonszolnok, Mosonszentmiklós, Győrújbarát, Jánossomorja, Rábakecöl, Kisfalud, Répceszemere és Vásárosfalu csapata, melyek közül a többség visszatérő vendég. Az idén a kisfaludiak nevezte be újoncként – mondta Pallag Jánosné szervező. Hozzátette: a versenyzők szinte már barátként üdvözlik egymást a rendezvényen, ezért szinte várják az újbóli találkozást.

Zsámbokiné Buday Anna 1997 óta tölti be az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség megyei szervezetének elnöki tisztét. A volt vitnyédi nyugdíjasklub-vezető elmondta: a közösség célja, hogy kikapcsolódást biztosítson a tagságnak az aktívabb dolgos évek után.  A kulturális tevékenység inkább a szellemieket veszi igénybe,  a nyugdíjasolimpián pedig a fizikai aktivitásra helyezik a hangsúlyt. A program tulajdonképpen nem fejeződik be a mostani rendezvénnyel, mert később is felkeresik egymást a különböző településeken működő klubok.

Az elszánt csapatok parádés felvonulása után a házigazda nevében Tompáné Balogh Mária polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A tornacsarnok nemcsak infrastrukturálisan, hanem méreteinél fogva is megfelel a nagyobb összejövetelek megrendezésére, ezért más települések sportolói is igénybe veszik a helyiséget. A városvezető minden évben szorgalmazza a civil szervezetek programjainak támogatását, ráadásul ez az összeg idén sem lesz kevesebb. Gombás László, a beledi nyugdíjasklub elnöke egyenként is üdvözölte a szépkorúak csapatait.
Halász Andrásnénak abszolút ismerős a közeg, hiszen nyugdíjba vonulása előtt a beledi tornacsarnok gondnoka volt. Felhőtlen kikapcsolódást és sok új barátot jelent számára a nyugdíjasolimpia, amelyen harmadik alkalommal vett részt. A lassan két éve nyugállományba vonult „pörgős” hölgy a családban előforduló mindennapi tevékenységen kívül más egyéb dologba is belekezdett: ott van a klub szokásos összejövetelein,  bekapcsolódott az énekkar tevékenységébe, és a kézimunkaszakkört is látogatja.

Molnár Sándor minden alkalommal részt vett csapatával a nyugdíjasolimpián. Vásárosfalu polgármestere úgy érzi, szinte megfiatalodik egy-egy ilyen program után, mert gyermek- és ifjúkori ismerőseivel találkozhat, akikkel korábban más egyéb rendezvényeken élvezték az életet.
Takács Ottóné öt esztendeje hagyta abba az aktív munkát, ezt megelőzően az önkormányzat foglalkoztatta hivatalsegédként. A nyugdíjas hölgy szívós munkával szerezte meg edzettségét, így az olimpiai versenyszámok neki nem voltak nagyon megterhelők. Az édesanya férjével négy gyermeket nevelt fel, s időközben hat unokájuk született. A vásárosfalui asszony most sem tétlenkedik, mert szorgosan telnek mindennapjai: a család  vállalkozását segíti. Minden szorgos kéz elkél a harminc hektáron gazdálkodó, és szabadtartásban ötven saját  hízómarhát tartó gazdaságban. A takarmányt géppel hordják be, de az etetést kézzel oldják meg. Előbbiek alapján nem meglepő, hogy a nyugdíjasklubra még nem volt ideje, de nagyon jól érezte magát a Beledben rendezett vetélkedőn.
Fegyver Sándorné tavasztól őszig rábakecöli lakos, ősszel pedig elvonul Budapestre, és alig várja, hogy a jó idő beálltával visszatérjen szülőfalujába. A nyomdaiparban több mint negyven évet eltöltött asszonynak egy lánya és három unokája született. Káposztásmegyeren csendesen telnek napjai, de ha teheti, a fővárosban is megnézi a nagyobb rendezvényeket. A rábakecöli szülői háznál a kert a mindene, és csatlakozott a helyi nyugdíjasklubhoz. Az olimpiát kimondottan jó dolognak tartja, ezért alig várja, hogy találkozhasson barátaival.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés