Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fiataloké a jövő: Bodonhelyen évente három-négy gyermek születik

Ha vállalták, teljesíteni is fogják – jegyezte meg Bodonhely polgármestere a megfiataladott képviselő-testületre. Kenesei Ferenc mindjárt példát is mondott rá: mostantól rendszeresen frissítik az eddig elhanyagolt honlapot, tehát felkerülnek rá a mindenkori aktuális információk.

Kenesei Ferenc újabb öt évre kapott bizalmat a bodonhelyi választóktól, de a testület összetétele alaposan megváltozott. Mindössze egy személy gondolta úgy, hogy szeretne ismét képviselői mandátumhoz jutni. A megfiatalodott testületben harminc alatti az átlagéletkor. A polgármester nem bánja, hogy huszonévesekkel kell együtt dolgoznia. Mint mondta, attól még feladataikat komolyan vehetik, hogy életpályájuk elején tartanak, ráadásul valamennyien tősgyökeres bodonhelyiek. A teendőket együtt beszélték meg, de személyre szabottan is meghatározzák, hogy kire milyen dolgok hárulnak.
A járdafelújítási programot már tavaly elkezdték, idén pedig folytatták a rossz állapotú gyalogjárók rendbehozatalát. Az aszfaltos járdák foltozgatása helyett egy az egyben kicserélik a hibás szakaszokat, így térkövet raktak le közel másfél kilométer hosszan. A belvíz okozta károk helyrehozatalára vis maior pályázaton nyertek pénz, továbbá a kormánytól kapott 6,5 millió forintot is erre a célra fordították az önerővel kiegészítve.
Az iskolának egykor helyet adó épület olyan rossz állapotban van, hogy nem érdemes felújíttatni. Hasznosítását az elkövetkezendő esztendőkben kell megoldani.
A fiataloknak bérelhető lakásokra lenne szüksége, ezért beépítik az orvosi rendelő eddig kihasználatlan tetőterét. Mivel az óvoda is megüresedett, más funkciót szánnak az épületnek. A tervek szerint ide költöztetnék a könyvtárat, a másik helyiséget pedig a szülők és a gyermekek vehetnék birtokukba, ahol baba–mama klubot működtetnének. A fiatal házasok gyermekvállalási kedve Bodonhelyen fellendülőben van, mert az utóbbi időben három-négy gyermek születik évente a háromszáz lelkes településen.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play