Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Foci játékvezetők rúgták a bőrt Kónyban

Aller Imre, Kóny polgármestere házigazdaként szólt a verseny résztvevőihez: - Amikor megkerestek bennünket, hogy a játékvezetők hagyományos tornáját Kónyban szeretnék megrendezni, örömmel bocsátottuk rendelkezésre a termet. A településvezető “Becsületes küzdelemben győzzön a jobb” kívánsággal indította útjára a bajnokságot.
Dr. Szabó András játékvezető röviden összefoglalta elhunyt kollégája tiszteletére szervezett emléktorna történetét. Néhai Soós László a kapuvári Gartáról jött át Csornára, és több mint negyven esztendőn át dolgozott játékvezetői minőségében, valamint húsz éven keresztül segítette a csornai csoport működését. Támogatására mindig számíthattak a fiatalok, gimnáziumi tanárként pedig a középfokú oktatási intézményekben toborozta a sport iránt elkötelezett diákokat.
A szabályok ismertetése után Tamási Gábor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség volt főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket. A leköszönt tisztségviselő arra kérte a játékosokat, hogy az elmúlt tizenkét és fél évben végzett közös munkából ne csak a gondokra emlékezzenek, hanem arra a sok jóra, amit együtt éltek meg.
Dubraviczky Attila annak adott hangot, hogy hiányoztak neki a játékostársak az előző szezon befejezése óta. A megyei bizottság elnöke egymás kölcsönös tiszteletére és a sportemberekhez méltó viselkedésre  hívta fel a többiek figyelmét, melynek szerinte az öltözőben és a pályán is érvényesülnie kell.
A kapuvári csapat jobbára idősebb versenyzőkből áll, de tavaly az ifjabbak közül többen is letették a csatlakozáshoz szükséges vizsgát. Az edzéseket a helyi sportcsarnokban tartják heti egy-két alkalommal - mondta Lukácsi Csaba, a kapuváriak vezetője. Eddigi eredményeik túl sok jóval nem kecsegtetnek, de azért nem adják fel a reményt. A szervezett városi kispályás labdarúgó bajnokság megszűnése óta alkalmi tornákon vesznek részt, és barátokkal kiegészülve néha a megyei amatőr versenyekre is beneveznek. Lukácsi Csabának a KSE mérkőzéseiről az a véleménye, hogy néha túlfűtött a szurkolói hangulat, melyet játékvezetői kollégáinak megfelelően kell kezelnie. Az újoncoknak pedig azt javasolja, hogy tanulságképpen az edzőmeccseken is vegyenek részt. A kapuvári játékvezetőknek a kónyi emléktornán nem a helyezés lebegett a szeme előtt, hanem maga a meccs, s számukra már az is nagy dolog, ha elmozdulhatnak az utolsó helyről.
A csornaiak csapata összeszokott társaság, ami Kovács Gábor szerint meglátszik a játékukon, de vezetőjük  jobban örülne, ha fiatalodna a személyi állomány. Beszélgetőpartnerünk húsz éven át tevékenykedett mint játékvezető, s majdnem ennyi ideje az ellenőri feladatokat is ellátja. Kovács Gábor a Kónyban megrendezett teremtorna elején úgy nyilatkozott, hogy már az első három hely valamelyikével is elégedett lenne, vetélytársainak pedig sportszerű ígéretet tett: - Mivel olyan nagyon sok edzési lehetőségünk nem volt, meg mi vagyunk a házigazdák, megpróbálunk udvariasak lenni.
Hogy ez mire volt elég? Íme a végeredmény: Első Gyõr, második a megyei labdarúgó szövetség csapata, a harmadik helyen Mosonmagyaróvár,  negyedikként pedig Kapuvár végzett, utolsó előtti Sopron, a hatodik befutó pedig Csorna csapata lett. Gólkirályként Cserháti Balázst (Gyõr)köszöntötték, a legjobb mezõnyjátékos Hajszán Gyula (megyei labdarúgó szövetség)lett, a legjobb kapus címet pedig Kleizer Gábor (Kapuvár)szerezte meg.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play