Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Fotóival a természet rejtett „arcát” mutatja be

A szakmai zsűri hetvennyolc alkotást, köztük a beledi Molnár István, valamint fia fotóját találta méltónak arra, hogy a nagyközönség is láthassa a nagykanizsai művelődési köpont bemutatótermében.

A Zalaerdő Zrt. által „Őszi erdő” címmel kiírt fotópályázatán riportalanyunk kisebbik fia, Molnár Szilárd az első díjat, az apa, Molnár István pedig a harmadik helyet szerezte meg. A nagy érdeklődésre számot tartó pályázatra több mint ezerháromszáz kép érkezett. A pályaműveket háromszáztizenöt alkotó készítette, ami jelzi a pályázat rangját a fotós körökben.

– Egyre kultúrcentrikusabbak és populárisabbak ezek a kiállítások, tehát kezdenek túlnőni azon a szűk szakmai rétegen, amelynek általában felkeltik az érdeklődését. Rengeteg civil látogatója volt a bemutatónak – mondta Molnár István.
Fiatalabb Molnár az „Őszi miniatűr” című képével jutott az első helyre, Molnár István pedig egy ausztriai vízesésnél készült „Erdő mélyén” című fotójával szerezte meg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét. A természetkedvelő fotós szerint az embereket főleg az érdekelte, hogy mivel érte el, vagyis minek köszönhető a pályamű különleges, szürrealisztikusnak ható színvilága. Molnár István egy októberi napon korán, fél hat körül indult a szabadba, ahol állványról, kb. harminc másodperces záridővel örökítette meg a látványt. A beledi alkotó kedveli az extrémi körülményeket, és a hétköznapi viszonyoktól eltérő módon mutatja be a természetet. A Molnár István által vezetett beledi fotóklubban is megkezdődött a munka, hiszen a tavasz is rengeteg megörökítendő témát tartogat.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés