Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Frappáns megoldás a hatékony testületi munkára

A kapuvári helyhatóság tagjai elfogadták a közösen kialakított irányelvet, amely szerint a testületi ülésekre már kialakult véleménnyel érkeznek. Ez nem biztos, hogy minden alkalommal egyezik a többség elképzeléseivel, de csak apróbb kiigazításokra lehet szükség „élesben”.

A június végi kapuvári képviselő-testületi ülés mindössze tizenöt-húsz percet vett igénybe. A település közéletében ez a tény nem olyan meglepő, hiszen a tanácskozások általában gördülékenyen zajlanak.
– Szeretném azt a látszatot elkerülni, hogy a testületi üléseken nem végzünk komoly munkát. Mire egy-egy anyag a képviselők elé kerül, több egyeztetésen megy keresztül – fűzte hozzá Hámori György. Az elsőre nem egyértelmű kérdéseket normális hangnemben vitatják meg, és a tisztázandó dolgokat a nyilvánosság helyett inkább a bizottsági üléseken beszélik meg – magyarázta a polgármester, aki egyébként sem szokta a döntéseket sokáig húzni-halasztani. A fontosabb ügyekkel nem feltétlenül várják meg a következő testületi ülést, hanem ezekre az esetleg a soron kívüli rendkívüli tanácskozásokon kerítenek sort.
A legutóbbi ülés elején Győr-Moson-Sopron Megye Ezüst Emlékérmet vehetett át Najdek Lászlóné, aki számtalanszor kivette a részét a közéletből. Mivel egyre kevesebben vállalják a mások érdekében végzett, önzetlen plusz munkát, az önkormányzat ily módon is szeretné kifejezni irántuk való tiszteletét.
Kapuvár első embere politikai szerepvállalása óta ismeri a több alapítványban és szervezetben tevékenykedő Najdek Lászlónét, ezért mélyen egyetért az elismerésével, hiszen mindig ugyanilyen szorgalom jellemezte.
A város költségvetése mindig a legfontosabb napirendi pontok közé tartozott, ennek ellenére ezt a témát is néhány perc alatt megtárgyalták. A megoldás szintén a bizottsági ülésekben rejlik, amelyeken a képviselők kielégítő válaszokat kaptak kérdéseikre. Hámori György úgy véli, hogy feszített, és rendkívüli kiadásokkal terhelt félévet zárnak hamarosan. Aggódásra semmi ok, mert ahogy az elmúlt időszakban, így a város most is képes volt kezelni a problémákat. A megszólaló példaként említette a volt ÉDÁSZ-kapcsolóháznál felhalmozott illegális szemétkupac felszámolására kiadott több mint hatmillió forintot, mert ezt a pénzt is elő kellett teremteni valahonnét. A balesetveszélyes szakaszok kátyúzása rendben megtörtént, a kavicsos utak javítása ugyancsak a tervezettek szerint halad, a többi, korábban beígért utcák felújítását pedig az őszi időszakban folytatják. Mivel a kazánházak nem szavatolják a következő szezonra az üzembiztos  fűtést, a kapuvári önkormányzat újabb összeget különített el a távhőrendszer további fejlesztésére. Innentől kezdve csakis önerőből költhetnek erre a szolgáltatásra. A kéményátalakítással járó munkálatokat az Ifjúsági úton kezdenék meg, de fordítani fognak az összegből az ún. „barna” és „fehér” házaknál lévő kazánházra is.
Himod önkormányzata úgy döntött, hogy a közeljövőben önállóan működteti óvodáját, ezért módosítani kellett a Király-tó Óvoda és Bölcsőde  csoportjainak számát, valamint az alkalmazottak létszámát. A kapuváriaknak örömteli hír, hogy négy település csatlakozott nemrég felújított a bölcsődéhez,
A polgármester a nyári programokról is beszélt: július 25-26-27-én tartják a város egyik legnagyobb rendezvényét, a  Szent Anna-napi búcsút. A misét Korzenszky Richárd tihanyi perjel fogja tartani, pappá szentelésének ötvenedik évfordulóján.
Hámori György tájékoztatója végén személyesebb vizekre terelte a szót: Nem nélkülöznek minden alapot a róla elterjedt híresztelések, amelyek szerint
városi munkáját befejezve más tevékenységbe kezd. Azonban a sorsa úgy hozta, amit döntése is alátámaszt, hogy képviselő társaival Kapuvár érdekében szeretne továbbra is dolgozni.
– Én az a tipikus, erős gyökereket eresztett lokálpatrióta vagyok, aki nem nagyon szeret mozdulni más irányba – mondta a polgármester, aki hamarosan jelöltként fog a kapuváriak elé állni.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés