Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Futóversenyen és kézilabda tornán értek el jó eredményeket

Elsőtől a nyolcadikig valamennyi évfolyam részt vett a mezei futóverseny különböző fordulóin. A beledi iskolások Győrben, az egyetem melletti Aranyparton teljesítették megyei döntőn előírt távot. Tavaly az előkelő harmadik hellyel büszkélkedhettek, de idén sem vallottak szégyent: elhozták az egyéni ötödik és csapatban a negyedik helyezést.

Az atlétikaszezon a mezei futóverseny körzeti fordulójával indul, melyet idén Kapuváron tartottak meg. A rendezvényen a belediek négy csoporttal képviseltették magukat, melyből három korosztály csapata szerezte meg az első helyet, akik tovább folytathatták a versenyt a megyei fordulón is. A döntőn nehezebb dolga volt a fiataloknak, mert több ellenféllel kellett megküzdeniük, és sokkal erősebb volt a mezőny. Mindezek ellenére a harmadik és negyedik korcsoportosok a negyedik helyen végeztek, illetve egyéniben is nagyon szép eredmények születtek – mondtaTörök Jeanette, aki szerint a diákok becsületesen helytálltak.
A lányok közül a legkisebbek ezer métert teljesítettek a megyei döntőn, a harmadik korcsoportosok 2 kilométert, a negyedik korcsoportba tartozó tanulók 2,5-et, a fiúk viszont már 4 kilométert futottak. A csapatok helyezési számai alapján állítják össze a rangsort. A testnevelő tanár szerint nagy előny, hogy szép napsütéses időben teljesíthették a távot.
A jó eredményekhez hozzájárult, hogy már ősszel megkezdődött a felkészülés a testnevelésórákon és az atlétikai edzéseken. A pedagógus hozzátette: mindemellett egyéniben is sokat gyakorolnak a szorgalmas, mozogni szerető diákok. A folyamatos terhelés mellett meg kell tanulniuk, hogyan osszák be az energiájukat, és miként lehet túljutni a holtponton. Az atlétikai sportágakban meghatározó az alap állóképesség és a jó erőnlét, melyhez hozzáadódik a folyamatosan, következetes munka – mondta Török Jeanette.
A megyei kézilabda szövetséggel együttműködve sportág népszerűsítési programhoz csatlakozott a beledi iskola. A kezdeményezés azzal a szándékkal indult, hogy a kézilabda megkedveltetése mellett minél több gyerek próbálja ki ezt a labdajátékot. Beledben ehhez minden feltétel biztosított: adott a tornacsarnok és a felszerelés. A diákok részt vesznek a háromfordulós Nyugat Kupa elnevezésű programon, melyen korcsoportonként és vegyes csapatokban egyaránt megmérették magukat. A márciusi rangadónak Beled adott helyszínt, de a következő kettőt is itt fogják megtartani. A fiatalabbak nem mozogják be a pályát teljes hosszában, hanem keresztirányban, kis kapura dobnak, de 11 éves kortól már az egész pályán zajlanak a mérkőzések. Amennyiben a kezdők nemcsak éveik számát, hanem tudásukat is gyarapítják, egyre többen bekapcsolódhatnak a felnőttek játékába.
Barabás Laura alsós korában játékos sportfoglalkozásokon vett részt, ötödiktől pedig atletizálni kezdett. A 7. osztályos tanuló hetente több alkalommal fut szabadidejében. Általában 2 kilométeres távot vállal időkorlát nélkül. A megyei versenyen ötödik helyezést elért lány hatven résztvevő közöl került be a kimagasló mezőnybe. Némi üröm az örömben, hogy csak az első négy helyezést elért versenyző jutott tovább, de Laura jövőre ugyanígy megpróbálja.
Feri Violának a kézilabda az erőssége. A hetedikes diák öt évvel ezelőtt kezdte el ezt a sportágat. Arra a kérdésre, hogy miért pont emellett kötelezte el magát, röviden válaszolt: – Mert szeretem. A beledi iskolás a kézilabda-mérkőzéseken inkább passzaival hívja fel magára a figyelmet. A kézilabdás nem tartja elképzelhetetlennek, hogy később kipróbálja magát a felnőtt női csapatban.

Beküldés dátuma: 2017. 04. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés