Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Gazdaságélénkítő és összetartó céllal vezetik be a rábaközi tallért


A hűség városa készséggel osztotta meg tapasztalatait az őt követő településsel, s utóbbiaknak már nem kell elvégezni azt az úttörőmunkát, amit a tőle nyugatabbra elterülő település honfitársai már megtettek, így nagy eséllyel elkerülhetik azokat a buktatókat, amelyek miatt egy esztendőt csúszott az utalvány bevezetése. Perkovátz Tamás vendéglátóipari szakember arról beszélt, hogy a kékfrankhoz hasonlóan készül majd el a rábaköziek utalványa, de természetesen erre a tájegységre vonatkozó sajátosságokkal. A tervezőkre és kivitelezőkre sok munka vár, de az elképzelések szerint a papíralapú elszámolóeszköz grafikáján a Rábaköz nagyjait, a térség épített és természeti környezeti értékeit tüntetik fel. - A rábaközi tallér, ugyanúgy mint a kékfrank, a helyi gazdasági szereplőket fogja összekötni - fogalmazott a megkérdezett. Perkovátz Tamás további részletekbe is beavatta kollégánkat: Úgy tervezik a tallért, hogy kompatibilis legyen a kékfrankkal, tehát mindegyiket lehet majd használni a két városban. Az előzetes szándékok szerint a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület csatlakozik a Ha-Mi Összefogunk Korlátolt Felelősségű Európai Szövetkezethez, hogy részt vállaljon annak munkájában. Perkovátz Tamás szerint kb.egy év múlva helyezhetik pénztárcájukba a rábaközi tallért az utalvánnyal fizető vásárlók. Az árfolyamváltozásból adódó veszteségtől nem kell tartani, hiszen ugyanakkora értéket testesít meg a forint és az új, pénzt helyettesítő fizetési eszköz.
Hámori György, Kapuvár polgármestere elmondta, hogy nyugodtan a múlt részének tekinthetjük, amikor egymással rivalizáltak a rábaközi települések, hiszen az egyesületet is azzal a szándékkal hozták létre három évvel ezelőtt, hogy közösen fejlesszék a térséget. A szervezők alaposan átgondolták, hogy melyek azok a helyben létrehozott termékek, amelyeket jól lehetne értékesíteni a piacon és méltán reprezentálhatnák a rábaközi tájegységet. A kapuvári vezető gazdaságot fejlesztő hatásán túl kohéziónövelő tulajdonságot is lát a tallérban. - Ki kell majd alakítani azt a kört, amely el fogja fogadni ezt a fizetőeszközt, ami a Rábaközben élő vállalkozók, vásárlók, szolgáltatások között nagyon komoly értékrendet képviselő fizetőeszközzé válhat - nyilatkozta a polgármester.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 22.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play