Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Gazdaságos távfűtést szeretnének

Mivel az időjárás idén ősszel hamar megmutatta zord arcát, a kapuvári hőszolgáltató nem tudta megvárni a fűtési szezon hivatalos, október 15-i dátumát: a lakosság kérésére  néhány nappal korábban elindították a rendszert, mellyel 260 lakást és 28-30 közületet szolgálnak ki. Utóbbiba a nagyfogyasztótól kezdve a kisebb üzletekig többféle helyiség is beletartozik. A biomasszát is felhasználó hőszolgáltató nincs kiszolgáltatva egyetlen energiának, a gáznak, a tüzelhető szervesanyag ráadásul versenyképes a légnemű energiahordozó árával. A kft. ügyvezetője leszögezte: a gáz árának függvényében változik a többi anyag, így a faapríték beszerzése is. – Takarékoskodni úgy lehet, hogy az energiát az adott helyen és adott időben és a lehető leggazdaságosabban kell felhasználni – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, hogy a lakossági gyűléseken is elmagyarázták az embereknek a differenciált fizetési mód előnyét.
A város négy körzetében ugyanennyi, egymástól független kazánház működik. A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. 100 millió forintot nyert az egyik KHEOP-pályázaton, de a tényleges beruházás gazdasági és adminisztrációs okok miatt késik. Pászli Tibor elmondta, hogy legkésőbb 2012 februárjában kezdik el a munkát és a következő fűtési szezonra száz százalékos állapotban adják át a rendszert a fogyasztóknak. Előreszigetelt, korszerű csőhálózatra cserélnék ki a jelenlegi vezetékeket, de a projekt nem tartalmazza a hőtermelő egységek korszerűsítését. A kapuvári távhő további hibája, hogy nincs a primer- és a szekunderkör szétválasztva, magyarán; ha a negyedik emeleten kilyukad egy radiátor, az nagyban befolyásolja a kazán működését, ezért épülettömbönként fogják szabályozni a fűtést, továbbá tervezik a lakásonkénti fogyasztásmérést. Pászli Tibor szerint a lakosság is belátja, hogy jelenlegi állapotában nem maradhat a rendszer, ezért várják a mielőbbi átállást, melyhez minden előkészület megtörtént.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play