Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Gondoskodnak a falu idős lakóiról

A rábaközi településen nagyon jól működik az idősek ellátó rendszere, és a szakemberek napi kapcsolatban vannak a nyugdíjasokkal: közel harmincan a házi segítségnyújtást veszik igénybe, hetvenen a szociális étkeztetéssel élnek, a nemrég felújított, idősek nappali ellátását biztosító intézményben pedig harminc személyt látnak el rendszeresen. A Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub tagjaira ugyancsak figyel az önkormányzat. Az idős emberek közül nem mindenki tud vagy szeretne eljárni a foglalkozásokra, ezért őket otthonukban keresik fel. Az önkormányzat, valamint a szociális központ munkatársai támogatják őket ügyes-bajos dolgaik intézésében, s ha kell, tanácsot adnak a rászorulóknak. Az egyedülállókat abban is segítik, hogy képesek legyenek kapcsolatot tartani a  hozzátartozóikkal, tehát támaszra találnak az élet minden apró-cseprő ügyeiben.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Pannon Nyugdíjas Szövetség, valamint az “Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség idősek napi ünnepségén adták át azokat a kitüntetéseket, amelyeket önkormányzatoknak, illetve polgármestereknek ítélnek oda a szépkorúakért kifejtett tevékenységükért.
Kónyt kétszeresen is elismerték. A megyei önkormányzat által alapított  “Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet”ráadásul másodszor adták oda a községnek, mert 2001-ben is érdemesnek találták a dicséretre. Aller Imre 1990 óta  a település vezetője, aki mindvégig önzetlenül támogatta a nyugdíjasok ügyét, ezért minden fórumon kiállt az idősek érdekeiért. Emberi megnyilvánulásait sokan példaértékűnek tartják, így személye garantálja a helyben élő korosabb emberek terveinek megvalósítását. A Pannon Nyugdíjas Szövetség Megyei Szervezete az Idősekért Kitüntető Címet szintén Aller Imrének nyújtotta át a Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub javaslatára, mert a jelöléssel messzemenőkig egyetértettek.
– Több mint húsz éve polgármester vagyok, és mindig kiemelt figyelmet fordítottam az idősebb lakosságra, mert megérdemlik azt a törődést és gondoskodást, amelyet életük alkonyán tőlünk kapnak – mondta a kónyi vezető. Kónyban hatszáz főre tehető a 60.életévét betöltött nyugdíjasok száma, s közülük sokan laknak egyedül, mert az élet elszakította a párjuktól őket – tette hozzá Aller Imre.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés