Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Gyakorlati képzés a tangazdaságban

Az 1,5 hektáros területen található Csukás-iskola tangazdaságában Kocsis Zoltán kalauzolta stábunkat.  Tájékoztatójában elmondta, hogy a szakiskola tanulói, valamint a szakközepesek gyakorlati képzését egyaránt itt oldják meg. A mezőgazdasági gépésztechnikusok és a gépszerelők  a telephelyen sajátítják el az elméleti anyagot kiegészítő hasznos információkat, a lótenyésztők és a dísznövénykertészek pedig Göbösmajorban, illetve a kapuvári kertészetben ismerik meg a szakma gyakorlati fortélyait.
A kilencedik és tizedik évfolyamon tanulók pályaorientációs oktatásban részesülnek, melyen a szakma alapjai kerülnek szóba. A gépek szerkezeti egységeinek tanulmányozása mellett a diákok kipróbálhatják a különböző kéziszerszámokat, valamint belekóstolhatnak a  lakatosipari tevékenységekbe is. A magasabb osztályokban már kimondottan szakmai alapozó gyakorlaton vesznek részt. Ennek során mélyebb tudást szereznek a berendezések működéséről, az érettségit követően pedig technikusképzés várja a tanulókat. A szakiskolába járók, valamint a tizenegyedik-tizenkettedik évfolyam hallgatói nemcsak a tangazdaságban, hanem kihelyezett képzőhelyeken gyakorolhatják választott foglalkozásukat. Ebben kiváló partnereknek bizonyulnak a környék gazdaságai, valamint az ott tevékenykedő szakemberek.
A Csukásban üresen áll a tanistálló, és kizárólag növénytermesztéssel foglalkoznak – tudtuk meg Kocsis Zoltántól. Ez lényegesen leegyszerűsíti a napi munkaszervezést, és jellemzően szezonális tevékenységet folytatnak, a kieső időkben pedig karbantartják a gépeket és előkészítik a téli tárolásra.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés