Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyalog, kerékpárral és lovas szekérrel


Németh Andrea megjegyezte: erre a kisebb korosztály jelentkezését várták, a nagyobbaknak pedig kerékpáros ügyességi játékot és vetélkedőt szerveztek. Utóbbi tesztlapok kitöltését jelentette, és a szellemi totón  különböző közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre kellett megkeresni a helyes választ. A városüzemeltetési osztály környezetvédelemért felelős munkatársa hozzáfűzte: a farádi lovas egyesület jóvoltából sétakocsikázáson vehettek részt az érdeklődők, s az idei érdekesség a gördeszkás-bemutató volt. A helyi családsegítő szolgálat szakembereinek közreműködésével ún.kreatív sarkot működtettek, ahol különböző ajándék- és emléktárgyak készültek. Az eredményhirdetést megelőzően az ÁNTSZ szervezésében egészségügyi felmérést vezettek be a felnőtteknek.
Péter András László az autómentes nap jelentőségéről beszélgetett munkatársunkkal. Az ötödikes fiú elmondta, hogy gyakrabban kellene élni a tömegközlekedési eszközökkel, mert a személyautókból kiáramló gázok szennyezik a környezetet, s emiatt vékonyodik az ózonréteg, ami pedig a globális felmelegedést gyorsítja. Ifjú riportalanyunk eltökélten kijelentette: felnőtt korában is inkább kerékpározni fog, és megígéri, hogy odafigyel az egészségére.
Bóna Csilla pedagógus szerint a világnapok alkalmából reflektorfénybe került egy-egy témával év közben is ildomos foglalkozni, ezért a környezetismereti órákon gyakorolják a gyerekekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. A természet megszerettetésére és óvására kiváló alkalmat teremtenek a néhány hetes erdei iskolák, ahol a diákok közvetlenül is megtapasztalják az egyre inkább fogyatkozó, szennyeződéstől mentes élőhelyeket. Az intézmény rendszeresen benevez azokra a projektnapokra, melyeket a környezetvédelemmel kapcsolatban hirdetnek meg. A témába vágó tanulmányi versenyeken rendre indulnak a széchenyis diákok, a hasznos napon pedig a hulladékok újrahasznosítását beszélik az osztályok. Az egészséghónap keretében szervezett vetélkedőkön a mozgás előnyeire hívják fel a figyelmet.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play