Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Gyarapszik a téti helytörténeti gyűjtemény

Az óvónő végzettségű Langné Balázs Ilona nyugdíjazása előtt a művelődési házat vezette, ahol megkezdte a település múltjához kötődő tárgyak rendszerezését, majd  mióta megnyílt a téti helytörténeti kiállítás, a tárlat gondozója lett. Sok anyagot kaptak a hagyományőrző egyesülettől, de a felhívásukra a téti polgároktól is számtalan felajánlás érkezett. Azóta folyamatosan bővül a gyűjtemény, s szinte nincs olyan hét, hogy ne kapnának egy-egy régi kiadványt, hímzett ruhadarabot vagy dísztárgyat.
Az épület első helyiségében olyan nem téti vonatkozású porcelán és használat tárgyak is helyet kaptak, amelyeket egy rábacsécsényi asszony ajánlott fel a településnek. Az iskolatörténeti részlegben gyermekjátékok és mindenféle óvodai emlékek kerültek elhelyezésre. Nem messze ezektől konyhai eszközöket és egyéb háztartási berendezéseket állítottak ki. A kenyérsütés kellékei és a mezőgazdasági munkaeszközök a teraszon láthatók.
– A kamrák és a padlások mélyén megbújó, eleink életét felidéző emlékek mind a téti kiállításhoz kerülnek, ezért lassan helyhiánnyal küzdenünk – mondta Langné Balázs Ilona. A tárlat folyamatos nyitva tartását nem tudják biztosítani, de csütörtökön 14-től 17 óráig az épületbe be lehet menni, ezenkívül aki jelzi a szándékát a megadott telefonszámon, annak kinyitják a kapukat. Arra is van példa, hogy az iskolai
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play