Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Gyarapszik a téti helytörténeti gyűjtemény

Az óvónő végzettségű Langné Balázs Ilona nyugdíjazása előtt a művelődési házat vezette, ahol megkezdte a település múltjához kötődő tárgyak rendszerezését, majd  mióta megnyílt a téti helytörténeti kiállítás, a tárlat gondozója lett. Sok anyagot kaptak a hagyományőrző egyesülettől, de a felhívásukra a téti polgároktól is számtalan felajánlás érkezett. Azóta folyamatosan bővül a gyűjtemény, s szinte nincs olyan hét, hogy ne kapnának egy-egy régi kiadványt, hímzett ruhadarabot vagy dísztárgyat.
Az épület első helyiségében olyan nem téti vonatkozású porcelán és használat tárgyak is helyet kaptak, amelyeket egy rábacsécsényi asszony ajánlott fel a településnek. Az iskolatörténeti részlegben gyermekjátékok és mindenféle óvodai emlékek kerültek elhelyezésre. Nem messze ezektől konyhai eszközöket és egyéb háztartási berendezéseket állítottak ki. A kenyérsütés kellékei és a mezőgazdasági munkaeszközök a teraszon láthatók.
– A kamrák és a padlások mélyén megbújó, eleink életét felidéző emlékek mind a téti kiállításhoz kerülnek, ezért lassan helyhiánnyal küzdenünk – mondta Langné Balázs Ilona. A tárlat folyamatos nyitva tartását nem tudják biztosítani, de csütörtökön 14-től 17 óráig az épületbe be lehet menni, ezenkívül aki jelzi a szándékát a megadott telefonszámon, annak kinyitják a kapukat. Arra is van példa, hogy az iskolai
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés