Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Gyönyörű a magyar táj

Kirándulók, biciklisek ezreit vonzza a 19 km hosszban megújult Fertő menti kerékpárút. Dr. Fazekas Sándor kilenc évvel ezelőtt kerekezett utoljára a térségben, s az átadóünnepség előtt vendéglátóival kipróbálta a  korszerűsített úthálózatot. A különbség nem csak szembeszökő, hanem fizikailag is érzékelhető – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter.

Televíziónk is jelen volt a Fertő tavi kerékpárút-fejlesztési kormányzati projekt finanszírozásában megújított fertői kerékpárút hálózat átadási ünnepségén. A beruházást a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében megalakult konzorcium valósította meg, melynek tagjai:  a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, Sopron Megyei Jogú Város, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd, valamint Sarród önkormányzata, továbbá a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., a Soproni Hegyközség, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanács Egyesület, együttműködő tagként pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Civilek a Fertő-tájért Egyesület, és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága.
1.150.000.000 forint állt a rendelkezésre a Fertő tavi kerékpárút-hálózat fejlesztésére, melyből első körben 450 milliót használtak fel. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megjegyezte: Ezzel nincs vége, hisz jön a folytatás. Összefogással minden felújítást el tudunk végezni.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés