Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Gyopáros Alpár a problémákon kívül a fejlesztésre koncentrál

A Fidesz a jövőben is a választókerületekre alapozza szervezeti struktúráját, viszont az országgyűlési képviselők létszámának jövőbeni csökkentése miatt (hetvennel kevesebb egyéni képviselő lesz) át kellett alakítani a körzeteket. A változtatásnak köszönhetően a rábaköziek végre egy „csapatba” kerülnek, azaz a Csorna és a Kapuvár környékén élő emberek ugyanabban a kerületben adhatják le majd voksaikat. Hogy a választópolgárok létszáma jobban közelítsen az országos átlaghoz, kiegészítették Téttel és néhány közeli településsel. A pártszervezői feladatokkal megbízott, ezen belül a Fidesz-csoportok működéséért, továbbá a majdani kampány lebonyolításáért egy személyben felelős Gyopáros Alpár elfogadta a rábaközi választókerületi tanács felkérését, és Orbán Viktortól átvehette a választókerületi elnöki kinevezését. Gyopáros Alpár megjegyezte: a választókerületi elnöki megbizatás még nem azonos az országgyűlési képviselőjelölti kinevezéssel, melyre csak 2013 végén, illetve 2014 elején kerülhet sor.

Gyopáros Alpár az ország 2010-es viszonylatából kiindulva elégedett a választókerület jelenlegi helyzetével, de természetesen  van még tennivaló bőven.
Mivel a teljes összeomlástól kellett megmenteni hazánkat, még most sem beszélhetünk gazdasági sikertörténetről. A társadalmi közteherviselésbe beletartoznak a magyar és a külföldi multinacionális cégek – fogalmazott a politikus, és ezzel a megközelítéssel eddig elkerültük a csődhelyzetet. Leszűkítve a Rábaközre: az új struktúrának köszönhetően nem zár be a Margit Kórház. Az országgyűlési képviselő a Csorna-Pápa közötti vasúti szárnyvonalon visszaállított személyszállítással, majd a menetrendi változtatással kapcsolatban megjegyezte: vannak elmaradások a közösségi közlekedésben, s utóbbit a buszokra is értette. A nagyberuházásokkal együtt 19 milliárd forintnál is nagyobb értékű projekttámogatás érkezett a Rábaközbe. Gyopáros Alpár a tisztesség kedvéért kiegészítette: ebben az előző szocialista kormány idejéből áthúzódó feladat kifizetése is benne van, viszont a kör bővülni fog például a csornai 100 milliós csapadékvíz-elvezetési pályázat, illetve a műfüves pálya megépítésének összegével.

Áder János sosem hallgatta el, hogy honnan indult, de a rábaköziek sem tagadják meg szülöttüket, mi több, büszkék arra, hogy hazánk államfője Csornán született.
Gyopáros Alpár jelenlegi munkáját nem annyira a köztársasági elnöki kinevezés, hanem inkább Áder János személye befolyásolja, akinek országgyűlési képviselősége idején választókerületi titkárként segítette a tevékenységét. A köztársasági elnöki pozíció viszont olyan közjogi méltóságot jelent, amely nem teszi lehetővé a napi politikai ügyekben való részvételt, tehát a térség országgyűlési képviselője innentől  „magára maradt”, vagyis bevallása szerint nem számíthat „tanítómesterére”. Gyopáros Alpár hozzáfűzte: talán rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy megbirkózik az előtte álló, választókörzetet érintő feladatokkal. – Politikai pályafutásomat úgy tekintem, ahogy Áder János is tekintette azelőtt: az elvégzett munka kell, hogy meghozza az eredményt.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek