Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjban részesült dr. Vincze Eszter háziorvos

Az 1993 óta háziorvosként praktizáló, belgyógyászatból szakvizsgázott doktornő igyekszik megtalálni a középutat a hivatás és a család között, de egyébként is szerencsésnek tartja magát, hiszen párja szintén az egészségügyben dolgozik, ezért talán még toleránsabbak  egymással. Nem szokatlan a családon belüli halmozódás, legalábbis ami az orvosi pályát illeti: Eszter mindkét bátyja gyógyításból doktorált, s a köztük lévő jelentős korkülönbség miatt jóval előtte járták ki az egyetemet. A húgot felettébb bosszantotta, amikor a fiúk latinul csevegtek előtte, ezért ő is szeretett volna betekintést nyerni ebbe az érdekes külön világba. A pedagógus szülőktől folyamatosan azt látták, hogy az egyik legizgalmasabb dolog az emberekkel való foglalkozás. A gyógyítás is szép lélekemelő folyamat, de szükség van hozzá az otthoni biztatásra, valamint a betegek részéről érkező megerősítésre - vallotta a háziorvos. A páciensek elkeseredettségét tapasztalta, amikor megszűnt az aktív betegellátás a kapuvári kórházban, ezért jelenlegi kormányunktól emberközpontúbb egészségügyet várnak.
Dr. Vincze Esztert barátnője hívta el arra a tanfolyamra, melyen megismerkedett az alternatív gyógymóddal, a homeopátiával, amit azóta a hivatalos orvoslás fontos kiegészítőjének tekint. A doktornő meggyőződése, hogy nem párperces kezelésre van szüksége a betegeknek, mivel minden ember egyedi problémával jelentkezik orvosánál, amit neki kötelessége lenne meghallgatni, viszont a hagyományos rendelésen állandóan időhiányban szenvednek.  Többek között erre is megoldást nyújt a homeopátia, melyből 2006-ban szakvizsgát tett, és amennyire lehet, beépíti a betegek gyógykezelésébe.
Dr. Vincze Eszter ha összehasonlítja jelenlegi helyzetét karrierjének indulásával, akkor megállapíthatja, hogy most sokkal nyugodtabban telnek a napjai. Az 5-ös számú háziorvosi körzetet ellátó szakembert a kitüntetés váratlanul, ugyanakkor kellemesen érintette, de mint mondta, továbbra is átlagos “közkatonának”tartja magát, aki igyekszik a munkáját lelkiismeretesen elvégezni. - Mindenkinek van saját értékrendje, ez nekem a következőt jelenti: amit elvégzek, az olyan szintű legyen, hogy nyugodt lelkiismerettel zárjam a napot. A díj hatalmas dolog, de én ettől megváltozni nem fogok: aki így szeret, az ezután is ugyanúgy érez, akinek meg nem voltam szimpatikus, annak véleménye átalakulásáért sokat nem tehetek - fogalmazott az orvos.
Beküldés dátuma: 2010. 08. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek