Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ha nyár, akkor irány a kapuvári tábor

Az idei szezonban a kapuvári diákok huszonnégy nyári tábor közül választhatnak, melyek nagy része a Rábaközi Művelődési Központ szervezésében valósul meg, néhány esetben pedig különböző szervezeteknek nyújtanak segítséget a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

Tíz héten keresztül várják a gyerekeket a kapuvári nyári táborokba, ahol hetente negyvenöt diákot fogadnak. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatai áprilisban jelentek meg, amit maximálisan kihasználtak a kapuvári szakemberek. Mivel az alapítványnál úgy döntöttek, hogy valamennyi projektjüket támogatják, már tavasszal regisztrálták a gyermekek adatait az erre megadott internetes felületen. A programtervek hamar elkészültek, majd csatolták hozzá a költségvetést. A gyerekek szüleinek mindössze heti ötszáz forintot kell fizetnie, amit a szervezők az alapítvány számlájára utalnak. Nagyon sok minden jár a jelképes összegér: játékos, alkotó és sportfoglalkozások, az ezekhez felhasznált alapanyagok, utazási költségek, belépődíjak, nem beszélve a szakemberek kitüntetett figyelméről, hiszen mindenben a gyerekek kedvét keresik – mondta Vargáné Molnár Zsuzsanna.
Mindjárt a szünidő első hetében négy tábort indítottak: a Kalandorok a művelődési ház szakköri termében ismerkedhetnek a különféle kézműves technikákkal. Hét közepén a szombathelyi Kalandváros várta a kirándulókat, másnap pedig elutaztak a győri élményfürdőbe.
A művelődési központ által szervezett táborok a jól bevált tematikát követik: a hétfői csapatépítő játékok után kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, a délutáni szabad programon pedig a szakköri teremben alkotótevékenységgel foglalják le magukat. Az előcsarnokban csocsó, biliárd, légvár és sok egyéb játék áll a táborozók rendelkezésére. Keddenként sportos délelőttöt tartanak, amikor Pantelics Péter karate edző és Rabi Imre táncpedagógus felváltva foglalkozik a gyerekekkel. A hét közepe a túrázásról szól, csütörtökönként viszont már a vizes játékoké a főszerep, pénteken pedig két csapatra osztva a múzeumban és a könyvtárban várják a játékos és kézműves feladatok a diákokat.

Beküldés dátuma: 2019. 06. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play