Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Hagyományok napja Enesén

Mesterházy József polgármester tájékoztatásul elmondta, hogy Bakay Kornél professzor előadásában a magyarok eredetével foglalkozott. Az iskola, illetve a kultúrház udvarán folytatódó hagyományok napja fő gerincét idén is a néptáncosok előadása adta. A helyiek a kónyiakkal együtt perdültek-fordultak a színpadon, tárogatón játszott Vesztergám Miklós, de előtte még a Muzsikás együttes és a dudások szórakoztatták a közönséget. Akinek úgy hozta a kedve, rophatta a  moldvai táncházban, és igencsak parázsos hangulatot teremtett a dunaszegi Rezeda Népzenei Együttes. A nyugdíjasklub tagjai nagyanyáink ételeivel járultak hozzá a megjelentek jó kedélyállapotához. A falu vezetője jelezte, hogy nagyon rövid idő alatt elkapkodták a süteményeket, de hasonló népszerűségnek örvendett a pacalpörkölt és a babgulyás a kevésbé édesszájúak körében. Mindezek mellett kovács, fazekas, gyöngyfűző, perecsütő mutatta be mesterségbeli tudását.
- Sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, hagyományainkat ápolni kell, hiszen az a nemzet, amely gyökerek nélkül próbál élni, annak jóval kisebbek a fennmaradási  esélyei - érvelt Mesterházy József - majd így folytatta: legalább évente egy alkalommal kapjon a faluban kiemelt figyelmet mindez. A polgármester arról a nemrég felvetődött, megfontolásra érdemes ötletről is beszélt, amely szerint akár az évszakokhoz is köthetnék a jövőben a hagyományok napját.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play