Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hagyományőrző programok a beledi óvodában

Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat. Élvezik a gyerekek, ha egy másik személy vagy állat bőrébe bújhatnak. Főleg olyan jelmezeket választanak, melyekkel szívesen azonosulnak legalább egy napra.

A katolikus egyház február 2-a tartja a Gyertyaszentelő Boldogasszony napját. Tavasz közeledtével számtalan hiedelem, népszokás terjedt el a profán világban. A népi hiedelem szerint ha a téli álmából felébredő mackó előbújik a barlangjából és meglátja a napot, megijed a saját árnyékától és visszamegy aludni. A jövendölés szerint ilyenkor hosszabb tél várható, viszont ha nem látja meg az árnyékát, kint marad a szabadban és hamarosan beköszönt a tavasz.
Az időjósló mackónap után a farsang hete köszöntött az óvodásokra Beleden. A téltemető mulatsággal kezdődő farsangi rendezvényre mindenki jelmezben érkezett és a csoportszobákban báloztak a gyerekek. Megszokták, hogy a téli időszakban többet vannak zárt helyen és kevesebbet tartózkodnak a szabadban, de mostantól egyre gyakrabban mennek az udvarra – mondta Tóthné Tóth Szilvia. Ha még tovább javul az időjárás, bebarangolják az óvodásokkal a környéket. Kedvelt úti céljuk a csáfordjánosfai tőzikés erdő, mely mint egy hófehér meseszőnyeg tárul a gyerekek szeme elé – mesélte az óvodavezető. A kiépített tanösvényen haladva friss levegőt szívhatnak magukba. A csoportos kirándulásokat májusra tervezik: idén a mosonmagyaróvári Futura Élményközpontba és a Kisfaludi Vadasparkba látogatnak.

Beküldés dátuma: 2024. 02. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek