Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hagyományos magyar öltözetben versenyeztek

Harmadik alkalommal rendezték meg a Hanyi Táltoscsikók az év eleji  tradicionális íjászversenyt, melyre idén ötvenketten neveztek be, de menet közben is csatlakoztak a programhoz. A szervezők arra törekedtek, hogy minél színesebb legyen a délelőtt kezdődő verseny. A résztvevőket mindössze arra kérték, hogy lehetőség szerint hagyományos magyar öltözetben jelenjenek meg. A jelentkezőket hét, illetve nyolcfős csapatokra osztották; mellettük dolgoztak a kísérők, akik a célzást és a találatokat felügyelték. A számolás a nőkre maradt, mert ők összesítették a pontokat. A megfáradt versenyzőket délben Élő Imre babgulyása vidította fel. – Mindenki a saját erőviszonyának megfelelően választ magának íjat, a vessző meg az előbbihez igazodik – mondta Kocsis Gábor. A régi jól ismert laminált íjak mellett újabban megjelent a szaruberakásos biokompozit változat.
– Az elmúlt évekhez hasonló eredményességgel zártuk a versenyt – jelentette ki Csombók Imre. A “táltoscsikók” szereplése ebben az évben ezzel közel sem zárult le, mert a falunapokra rendszeresen hívják őket. A négy családból verbuválódott egyesület újabb tagokat nem enged be, de nyilvános rendezvényeikre mindig elvárják a széles publikumot. Egyre több fiatal érdeklődik a hagyományos íjászat iránt, ezért az utánpótlás biztosított. Közéjük tartozik a három éve nyilazó farádi Csombók Nikoletta, aki szintén jó programnak tartja az íjászatot. A kisebb testvér, Antónia nagyon szeret a szabadban, és hobbija révén már eddig is több barátra tett szert.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play