Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Hajlékonyság, ritmusérzék és látvány

Farkas Boglárka a fellépő táncosok nevében köszönte meg  oktatójuk eddig munkáját, aki vállalva a szinte lehetetlennek tűnő feladatot, az eleinte a magukban sem bízó növendékeket megtanította a show-tánc alapjaira. A rímekbe szedett frappáns ünnepi beszédben benne volt minden: a fiatalok most már tudják, hogy miként kell leküzdeni a kishitűséget és a félelmet, továbbá megtanulták, érdemes csapatmunkában küzdeni a közös célért. A színpadra fellépő picik néha tanácstalanul fürkészték egymás mozdulatait, aztán bizonyos részeknél már gördülékenyebben ment a bemutató, a nagyobbaknak pedig az összetettebb koreográfiákat is sikerült kevés hibával előadniuk. Aki  a csinos lányok dinamikus kar- és lábmunkája mellett a tekintetükre is figyelt,  valószínű elhiszi: a show-tánc élvezetes mozgásforma, amely kitűnő kiegészítője az egészséges életformának.
Az országos kereskedelmi csatornák nagy nézettséget produkáló műsoraiban háttértáncosként felbukkanó fiatal „mester” már hatévesen a művészi tornával ismerkedett, majd tizenkét éven át balettozni tanult. A győri tánc- és képzőművészeti iskolában megkedvelte a klasszikus balett és modern tánc műfaját, így külföldi turnékon is megmérethette magát.  Szabó Szilviben a 2006-os bodonhelyi falunap alkalmával merült fel az ötlet, hogy valamilyen táncos műsort kellene előadni. A bemutató olyan jól sikerült, hogy azóta is működik a nyolcvan főnyire duzzadt tánckar, melyet a próbákon kívül összeköt az a sok-sok közös program, amit együtt éltek át az évek során. A falunapokon fellépő csoport tagjai nem akarnak betörni a profik világába, csupán szeretnék élvezni a mozgást. A szülők a táncgála alkalmával meggyőződhettek gyermekeik fejlődéséről, így most már ők is tudják, hogy nem fecsérelték el a táncórákon töltött időt. A bodonhelyi show-táncosok tavaszra megint „belehúznak”, és hamarosan új koreográfiával készülnek.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

  • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

    A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play