Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Haladnak a járdafelújításokkal Beleden

Major Jenő lassan nyolc éve látja el polgármesteri teendőit, és azóta folyamatosan fejlődik a település. Folytatódik a középületek, járdák, utak felújítása. Szinte minden hónapban, időjárástól függően még a téli időszakban is történt valamilyen munka.

Jelenleg az Arany János utcai járdafelújításnál tartanak, ami a tavalyi esztendőről áthúzódó beruházás. Az építőiparban jelentkező kapacitáshiány miatt nem mindig tudják a vállalkozók tartani a határidőket. Az önkormányzat sem tehet mást, mint elfogadja a helyzetet és alkalmazkodik a körülményekhez. Amennyiben az időjárás nem akadályozza meg a munkálatokat, hamarosan elkészül ez a beruházás is.
Az Arany János utca keleti oldala 340 méter hosszú, míg az ezzel párhuzamosan futó nincs 100 méter se. Azon szakaszára nem terveztek felújítást, ahol még használható minőségű a gyalogjáró. A több mint 300 méternyi részt saját erős beruházásban, 10 millió forintot meghaladó összegből oldják meg.

Saját erőből, valamint a Magyar Falu Program pályázatán nyert 5 millió forintból fejeződött be a temetői járda hosszirányban történő felújítása. A sírhelyeket merőleges irányból is meg lehet közelíteni, ahova szélesebb járda, illetve út vezet. Ezt a szakaszt saját forrásból újíttatták fel, melyre 3 millió forintot csoportosítottak át a helyi büdzséből.
Mivel egyre nagyobb az igény az urnás temetésre, azokat az urnafülkéket is használatba kell venniük, amelyek a térkövezett részen túl helyezkednek el, közel a füves területekhez. Az említett okok miatt a szélén lévő urnafalak előtt másfél-két méter szélességben szeretnék folytatni a térkövezést.
A korábbi években felmerült annak a lehetősége, hogy esetleg bezárnák a temető bejáratát, hogy ne legyen éjjel-nappal nyitva. A szabályozásra, illetve időbeni korlátra részben biztonsági okok miatt van szükség, másrészt szeretnék, hogy az autósok ne hajtsanak rá a szépen rendbe hozott járdafelületekre. Természetesen van olyan helyzet, amikor a fenntartó külön engedélyével bemehetnek a gépjárművek a temetőbe, de nem lenne szerencsés, ha ez mindennapossá válna a lakosság körében.

Beküldés dátuma: 2022. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés