Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Hamarosan Szombathelyig autózhatunk az új gyorsforgalmi úton

Október vége fele vehetik birtokukba az autósok a Győrtől Csornán át Szombathelyig vezető új gyorsforgalmi utat. Ami az időjárást illeti, nem lehet rá panasz, hiszen háborítatlanul haladtak a kivitelezéssel, így nemsokára elkészül a Csorna - Hegyfalu közti szakasz is.

Befejező stádiumába érkezett az M86-os gyorsforgalmi út Csorna és Hegyfalu közötti hiányzó szakasza. A műszaki átadás befejezése október végére várható, az átadást erre az időszakra tervezik.
A csornai elkerülő második, befejező szakaszának építése közel a félidejénél jár, ami azt jelenti, hogy a szakemberek jelenleg a földmunkákkal foglalkoznak, a felüljárók helyén pedig már állnak a pillérek.
– A csornai elkerülő második szakaszának befejezése reményeink szerint 2018 elejére várható – tájékoztatott Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő televíziónk érdeklődésére elmondta, hogy három ütemben fogják megépíteni a csornai elkerülő Sopronig tartó második szakaszát. Hozzátette: a nyugati országhatárig tartó útszakasz a legnagyobb lélegzetvételű, ráadásul ez volt a legkevésbé előkészítve. A munkálatok jelenleg a tervezési fázisban vannak, és az engedélyezési, kisajátítási, régészeti feltárások után legkésőbb jövő év végéig elkezdődhet az útépítés.
Gyopáros Alpár a további útépítési tervekről is beszámolt. A 83-as főút jelenlegi nyomvonalától eltérő pályán szeretnének Győrszemere, Gyarmat és Tét, Tétszentkút környékén olyan kétszer kétsávos utat építeni, melyhez minden település elkerülője is becsatlakozik. Az M1-es autópálya és a 83-as találkozásánál lévő pápai úti csomópontnál már jövőre megkezdik a munkát.

Beküldés dátuma: 2016. 09. 20.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play