Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hámor Vilmos harmadszor is mosolyt csal az emberek arcára

A praktikum és a szellemiség vezérelte Hámor Vilmost, amikor úgy döntött, hogy a könyvborítójának nyomdai feldolgozásakor feleslegesnek tűnő papírcsíkot is hasznosítja valamire: a különleges könyvjelzőre került többek között a 130 éve született Helen Keller “Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül”idézete. A nevezett amerikai hölgy  volt az első olyan siketen és vakon tanuló diák, és később író, aki egyetemi diplomát szerzett. “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”sorokat pedig Braille-írással vésték a papírszélre azok kedvéért, akiknek gondot okoz az olvasás. Eddig mindösszesen százhúszezer forint gyűlt össze abban a becsületkasszában, melyet az idézett sorokat tartalmazó lapocska mellé helyeztek el több nyugíjasklubban, ahol Hámor Vilmos szívesen megfordul, mert mint mondta, becsüli azokat az  embereket, akik idős koruk ellenére sem gubóznak be, és a rendszeres foglalkozásokon megtalálják még a maguk örömét. Az irodalmár úgy vette észre, hogy mióta a nála korosabb emberekkel találkozik, azok szinte hozzá fiatalodnak, és nem fordítva. Hámor Vilmosnak egyébként feltett szándéka, hogy a tavaszig még gyarapodó adományból nyomtatót vásárol a világtalanoknak.
A “szívet melengető derűs történetek”részben az íróval is megestek, de van, amelyikről barátai által szerzett tudomást. Az őszi könyvszalonra megjelenő kötet szerzője a rábapordányi községi könyvtárban a mosolyról sok szépet mondott: két ember közt a legrövidebb út, vagy a legolcsóbb és a leghatékonyabb szépítőszer; tovább fokozva: a mosoly az a kulcs, amely minden ember szívének a zárját nyitja. Hámor Vilmos írásainak akkora sikere van, hogy nem ijesztgetésnek szánta, de a következő könyvünnepre elkészül a harmadik kiadvánnyal. - Az életben soha nem az egymás felett aratott győzelem a fontos, hanem a másikat sikerhez, örömhöz, mosolyhoz segíteni olyan áron, hogy nekünk közben le kell lassítani - foglalta össze írói hitvallását a szerző.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play