Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hámori György a szeptember végi testületi ülésről fejtette ki gondolatait

Tartalmas, programokkal teli nyara volt a kapuváriaknak. A munka ezekben a hónapokban sem állt le; főként a folyamatban lévő pályázatok előkészítésével kapcsolatos teendők miatt tartottak több rendkívüli képviselő-testületi ülés a városházán.

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. munkatársa nem tudott jelen lenni a szeptember végi rendes ülésen, ezért a bizottsági megbeszélésen tájékoztatta munkájáról a képviselőket. A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet szintén beszámolt a feladatellátásukról.
Utóbbiról Hámori György megjegyezte: – Attól függetlenül, hogy állami fenntartásba került, pontosan, precízen és a lakosság érdekében tevékenykedik. Szép pályázati eredményeket értek el azóta. Annak idején az önkormányzat mintegy másfél milliárd forint pályázati forrásból felújította a kórházat, új szárnyat épített, újabban pedig eszközbeszerzésekkel, illetve napelemrendszerrel szerelte fel a kórházat.

Kapuvár polgármestere a legutóbbi testületi ülés napirendi pontjai közül kiemelte még a költségvetés aktuális helyzetével összefüggő rendeletmódosítást. A városvezető szorgalmazza, hogy a képviselők naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a helyi büdzsé mindenkori állapotáról, mert szerinte mindez elengedhetetlen feltétele a felelősségteljes döntések meghozatalának.

Szintén közérdeklődésre tarthat számot, hogy Kapuvár ingyenes átadja az államnak a kerékpáros centrum melletti területet, ahol remélhetőleg rövid időn belül elkészül a tanuszoda. A hely kiválasztásában sok kritériumnak kellett megfelelniük: elsősorban annak, hogy busszal jól megközelíthető legyen. A város előrehaladott tárgyalásokat folytat a Pannon-Víz Zrt.-vel a víz- és szennyvízelvezetés biztosítására, továbbá kész típustervekkel rendelkeznek, melyek közül hamarosan kiválasztják azt, amelyik a Kapuvár szempontjából a legelőnyösebb. Már a tanuszoda üzemeltetésért sem aggódnak, mert az állam magára vállalta az ezzel járó költségeket.

Október elején bensőséges ünnep keretében adták át a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola udvarának térkövezését, mely szép színfoltja lehet a városnak. A területen tilos a parkolás, mert az intézményben tanuló diákok céljait szolgálja.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés